stiri Braila – debraila.ro

COVID-19 | Internatul Liceului de Constructii, luat in calcul ca «spatiu-tampon» | Prefectul: „Situatia e foarte serioasa”

Numarul persoanelor depistate pozitiv la testele pentru COVID-19 creste zilnic, intr-un ritm alarmant.

Cum legea carantinarii si izolarii la domiciliu a intrat in vigoare, autoritatile au, din nou, parghiile legale pentru diminuarea riscului de raspandire a noului coronavirus. Astfel, cei confirmati in perioada vidului legislativ sunt obligati sa se intoarca in spitale pentru a le fi reevaluata starea de sanatate.

Prefectul Catalin Boboc spera ca, prin aplicarea masurii carantinarii si a izolarii la domiciliu, numarul testelor pozitive sa se diminueze semnificativ.

Totusi, pana la acest rezultat, trebuie avut in vedere faptul ca paturile libere din cele trei spitale brailene care preiau pacienti infectati sunt din ce in ce mai putine.

Potrivit lui Boboc, in prezent, mai sunt 12 paturi disponibile in Corpul C al Spitalului Judetean de Urgenta, 1 pat in Corpul E, 8 la Spitalul de Psihiatrie si alte 8 la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Domnul Francisk Chiriac spunea ca sunt paturi suficiente, ca totul e in regula. Eu stiu ca nu e chiar asa. Multumesc, si eu mi-as dori sa incurajez brailenii in fiecare zi, dar nu e chiar asa! Situatia din momentul acesta e foarte serioasa. Haideti sa fim atenti, altfel ramanem cu populismul si nu cred ca ne ajuta la nimic”, a declarat prefectul.

In aceasta situatie, solutia propusa de autoritati ar fi identificarea unui „spatiu-tampon”, unde urmeaza a fi internate persoanele suspecte de COVID-19.

„Astazi (n.r. miercuri), am fost impreuna cu seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, domnul colonel Cristian Ion, si am vazut un internat pe care-l vom putea folosi pentru a mari capacitatea pentru internarea suspectilor, pana la confirmare. Este vorba despre internatul Liceului de Constructii (n.r. Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau) nu e niciun secret. Noi am mers si am vazut, am discutat cu cei de la spital, le-am comunicat niste informatii si fotografii de acolo, am discutat cu domnul Ciochina (n.r. directorul DSP) si i-am furnizat niste informatii. Probabil ca a trimis si dumnealui pe cineva, intre timp, sa vada. Si, daca lucrurile corespund din toate punctele de vedere, avem nevoie de acest spatiu-tampon”, a mai adaugat Catalin Boboc.

Comentarii