stiri Braila – debraila.ro

Cosnita si Gilca se bat pentru fotoliul de PRIM-PROCUROR al Brailei | Cine sunt cei doi magistrati

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie prin pensionare, incepand cu 30 noiembrie, a Georgicai Ciuciumis, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunal, urmand ca fotoliul ramas vacant sa fie ocupat prin concurs.

Ionel Gilca, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati si Marinela Cosnita, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila vor sa preia conducerea celei mai importante unitati de parchet din judetul Braila.

Rezultatele finale ale concursului vor fi afisate pe 18 decembrie, cand vom afla cine va conduce Parchetul de pe langa Tribunal in urmatorii trei ani.

Gilca

Ionel Gilca este procuror din 2002, in 2010 a devenit prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, iar din 2016 activeaza la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati. In 2001, Gilca a intrat in magistratura, ca judecator la Insuratei, ca un an mai tarziu sa devina procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Insuratei, unitate de parchet pe care a si condus-o intre 2004 si 2007.

Intre 2007 si 2009, procurorul de la PCA Galati a fost director al Penitenciarului Braila, ca apoi, pentru doar un an, sa lucreze ca procuror la Faurei, de unde a plecat la Galati, ca sef al Parchetului de pe langa Judecatorie.

Cosnita

Marinela Cosnita este procuror din 1999. Intre 1999 si 2008, Cosnita a lucrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, iar in perioada 2008-2014, la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, unde a fost, pentru patru ani, procuror-sef al Sectiei Urmarire Penala.

De la inceputul si pana la finele anului 2015, a condus unitatea de parchet din orasul Faurei, prin delegare, ca incepand cu 1 ianuarie 2016 sa devina prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, unde si-a inceput activitatea.

Foto: Ziarul Obiectiv / Ziarul Viata Libera

Comentarii