stiri Braila – debraila.ro

Coruptie la varful IPJ Braila: seful Sectiei 1 Politie Rurala, sub control judiciar | Subcomisarul Prioteasa, acuzat ca divulga unui afacerist informatii despre controale si perchezitii

Subcomisarul Stefan Laurentiu Prioteasa, seful Sectiei 1 Politie Rurala Braila, este anchetat de DNA, fiind acuzat ca a furnizat unui om de afaceri informatii care nu erau destinate publicitatii. Mai exact, ofiterul de politie transmitea date despre controalele si perchezitiile care urma sa fie efectuate de oamenii legii.

Prioteasa a fost plasat de procurori sub control judiciar, incepand cu 11 noiembrie, fiindu-i interzis, printre altele, sa paraseasca judetul Braila.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Prioteasa, profitand de faptul ca avea cunostinta de zilele in care erau planificate activitati de control ale Politiei Municipiului Braila, ar fi oferit afaceristului informatii nedestinate publicitatii referitoare la controalele ce vizau doua dintre societatile comerciale pe care le adninistreaza, precum si un punct de lucru al unei asociatii.

Informatiile nedestinate publicitatii ar fi fost oferite la datele de 14 septembrie, 05 octombrie si 26 octombrie 2021, cu ocazia a trei intalniri consecutive, care s-au desfasurat fie in apropierea unuia dintre spatiile comerciale detinute de omul de afaceri, fie in interiorul autoturismului apartinand ofiterului.

La intalnirea din data de 5 octombrie, subcomisarul Prioteasa Stefan-Laurentiu i-ar fi adus la cunostinta afaceristului ca, in dimineata zilei urmatoare, urma sa fi efectuata o perchezitie la un punct de lucru al societatii administrate de acesta, informatie cu caracter confidential pe care ofiterul de politie o detinea in virtutea atributiilor lui de serviciu.

Demersul politistului ar fi ingreunat atat desfasurarea cercetarilor cat si completarea materialului probator intr-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe langa Judecatoria Braila.

Laurentiu Stefan Prioteasa conduce Sectia 1 de Politie Rurala, structura care are in subordine mai multe posturi de politie comunale, respectiv Cazasu, Gemenele, Maxineni, Ramnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Silistea si Vadeni.

Comentarii