stiri Braila – debraila.ro

Copil la volan, prins datorită unui polițist aflat în timpul liber | Băiatul de 13 ani fugise dintr-un centru de plasament, furase o mașină și o pornise fără cheie

Un polițist aflat în timpul liber a văzut un copil care conducea un autoturism pe străzile din Brăila și și-a alertat colegii. Este vorba despre inspectorul de poliție Marius Georgel Nistor (foto) de la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat miercuri seara, în jurul orei 22:20, pe Șoseaua Buzăului, o zonă intens circulată chiar și la orele serii. Atunci, inspectorul de poliție a observat copilul la volan, a circulat în spatele acestuia și a anunțat colegii aflați în timpul serviciului.

Astfel, minorul a fost tras pe dreapta în Bariera Călărașilor, la intersecția Călărașilor-Dorobanților. Polițiștii au stabilit că este vorba despre un copil fugit dintr-un centru de plasament.

Băiatul, dornic de o plimbare pe patru roți, ar fi căutat și ar fi găsit un autoturism cu portierele deschise.

“Cu iscusință, băiatul a reușit să o pornească fără a avea cheie. Datorită atenției manifestată de colegul nostru, o plimbare de scurtă durată s-a sfârșit înainte de producerea unui eveniment rutier ce se putea transforma într-o tragedie”, transmite IPJ Brăila.

Copilul a fost predat centrului de plasament, iar mașina restituită proprietarului.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt în scop de folosință.

Comentarii