stiri Braila – debraila.ro

Consilierul judetean Iordache, CONFLICT DE INTERESE | Anuntul ANI

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natura administrativa in cazul consilierului judetean Stefan Catalin Iordache.

ANI a publicat, marti dimineata, anuntul legat de Iordache, precizand ca acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, refuzand astfel sa-si exercite dreptul la aparare.

Potrivit institutiei, in calitate de consilier judetean, Stefan Catalin Iordache “a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Judetean Braila din data de 10 martie 2017, privind aprobarea contributiei Consiliului Judetean la dezvoltarea activitatii sportive pe anul 2017 a Handbal Club „Dunarea” Braila, si a Hotararii din data de 27 octombrie 2017 privind aprobarea transmiterii in folosinta gratuita, catre Handbal Club „Dunarea” Braila, a unui spatiu pe o perioada de 5 ani, desi avea un interes personal in problema supusa dezbaterilor (ca membru sustinator, respectiv vicepresedinte al clubului sportiv)”.

Consilierul judetean a incalcat dispozitiile art. 70, art. 71 si art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si cu dispozitiile art. 75, alin. (1), lit. b) si f) si art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Daca instanta va pastra decizia ANI, Iordache isi va pierde dreptul “de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului”

Comentarii