stiri Braila – debraila.ro

CONFLICT între caricaturistul Pătrășcan și primarul Dragomir | Caricaturistul ACUZĂ că a fost dat afară din Teatrul „Maria Filotti” – unde avea un atelier – și îl ATACĂ DUR pe edil: „Ar urma să fiu dat afară și din Brăila?” | REPLICA primarului: Lasă să se înțeleagă că ONG-urile sau alți oameni de cultură plătesc pentru birouri

Caricaturistul Costel Pătrășcan (foto stânga) a anunțat, vineri, pe o rețea de socializare, că a fost „dat afară” din Teatrul „Maria Filotti”, unde are un atelier, deși nu este salariatul instituției. Totodată, Pătrășcan a lansat un atac dur la adresa primarului Marian Dragomir (foto dreapta).

Totodată, nu pot să aplec urechea la toți cei care îmi spun că gestul de a fi dat afară din teatru – unde am doar un atelier, fără a fi salariatul instituției de cultură – ar fi o răzbunare a PSD în urma conflictului cu deja celebra doamnă manager Sulicu și a caricaturilor pe care le fac, că totul este o executie politică prin care să demonstrați că sunteți stăpânul Brăilei”, a precizat caricaturistul.

Pătrășcan: „Nu pot să mă gândesc că un primar tânăr, justițiar s-ar preta la astfel de lucruri”

Se pare că actuala conducere a teatrului, instituție subordonată Consiliului Local Municipal, i-a cerut lui Pătrășcan să elibereze spațiul pe care îl ocupă de câțiva ani și unde își desfășura activitatea creativă și, inclusiv, își depozita parte din lucrări.

Nu pot să cred că dumneavoastră ați putea gira o astfel de nedreptate și că, într-o instituție aparținând Primăriei, un om pe care-l prețuiți și care reprezintă o marcă pentru Brăila, după cum ați spus, să fie evacuat din lipsă de spațiu! Am fost dat afară din Centrul de Creație, am fost dat afară și din Teatru. Ar urma să fiu dat afară și din Brăila? Sunt convins că dacă aveți ceva să-mi reproșați, o faceți chiar dumneavoastră și nu folosiți oamenii din subordine, nu-i așa? Nu pot să mă gândesc că un primar tânăr, justițiar, ales să slujească Brăila și pe brăileni s-ar preta la astfel de lucruri”, a mai menționat sursa citată. 

Dragomir: „Îi punem la dispoziție spații în mod gratuit pentru expunerea caricaturilor”

În replică, primarul îl laudă pe caricaturist pentru „talentul deosebit”, însa lasă să se înțeleagă că alte persoane sau entități din domeniul culturii, artiști plastici și ONG-uri, plătesc pentru birourile deținute în clădiri publice.

„Domnul Pătrășcan are un talent deosebit, iar caricaturile dansului stârnesc zâmbetele multora și aprecierile mele, inclusiv în momente în care eu sunt subiectul lor. Dacă dorește, Primăria Brăila îi acordă un spațiu în aceleași condiții în care am oferit și artiștilor plastici sau asociațiilor din domeniul culturii”, a declarat edilul.

În același timp, în mod paradoxal, primarul Marian Dragomir se arată deschis unei colaborări cu Pătrășcan, invitându-l „să participe la activitățile Primăriei”, subliniind faptul că i se poate pune la dispoziție în mod gratuit „spații pentru expunerea caricaturilor”.

„Îl invit pe domnul Pătrășcan să participe la activitățile Primăriei. Îi punem la dispoziție spații în mod gratuit pentru expunerea caricaturilor. Dacă dorește organizăm o activitate comună pentru promovarea tinerelor talente sau alte activități pe care le propune dânsul. Sper să răspundă pozitiv propunerilor noastre și să avem capacitatea de a nu cădea în capcana unor interpretări subiective”, a concluzionat Dragomir.
Mesajul publicat de caricaturist pe Facebook este însoțit de un articol DEBRAILA.ro din anul 2019, în care primarul Marian Dragomir îl descrie pe Costel Pătrășcan ca fiind “o marcă a Brăilei”, care “ne reprezintă cu cinste peste tot în țară”.
Comentarii