stiri Braila – debraila.ro

Comisarul-sef Cimpeanu, trimis in judecata de procurorii DNA Galati

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati anunta trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Cornel Cimpeanu, comisar sef in cadrul Politiei Municipiului si fost sef al Politiei Rurale, acuzat de abuz in serviciu si de favorizarea faptuitorului.

„In cursul anului 2011, inculpatul Cimpeanu Cornel, in calitate de ofiter de politie cu atributii pe linia cercetarii penale, cu stiinta, a readministrat probatoriul existent intr-un dosar pe care-l instrumenta, in directia propunerii unei solutii favorabile fata de o persoana invinuita pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala. Concret, inculpatul a dirijat in mod voit declaratiile partii vatamate si ale martorilor, in scopul disculparii persoanei fata de care se efectuau cercetari”, sustin procurorii anticoruptie.

Demersurile lui Cimpeanu au fost finalizate prin intocmirea unui referat cu propunere de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului, trimis spre avizare conducerii Politiei Municipiului, in vederea inaintarii catre procuror.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braila.

Comentarii