stiri Braila – debraila.ro

Coincidenta de SUCCES in afaceri, la Braila | CINCI FIRME la care a fost angajat Mangiurea (PSD), seful CUP „Dunarea”, AU OBTINUT peste 2 milioane de euro din bani publici in 7 ani

Curios sau nu, cinci firme care l-au avut ca angajat pe social-democratul Silviu Mangiurea, fost consilier municipal, in prezent director general al Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”, au castigat, ani la randul, peste 200 de contracte pe bani publici.

Este vorba despre S.C. Trident S.R.L, S.C. Repcon S.R.L, S.C. Congrego S.R.L, S.C. Consurania S.R.L si S.C. Egeria S.R.L. In perioada 2008-2015, cand Mangiurea era consilier municipal, societatile comerciale au obtinut peste 2 milioane de euro, inclusiv prin cumparare directa.

La „Egeria”, pesedistul nu a fost doar un simplu angajat, ci si director general, potrivit CV-ului postat pe site-ul operatorului de apa-canal.

Silviu Mangiurea, sef al CUP „Dunarea” din iunie 2016, a fost consilier municipal PSD in mandatele 2008-2016. Totodata, Mangiurea a ocupat si functii la varful partidului, ca si in prezent, cand este vicepresedinte al Organizatiei Judetene si presedinte executiv al Organizatiei Municipale.

Egeria S.R.L

Intre 2005 si 2008, Mangiurea a fost director al firmei infiintate in 2000, cu sediul pe strada Calugareni. Apoi, cand a ajuns consilier municipal, social-democratul nu s-a rupt de „Egeria”, ci a fost responsabil cu asigurarea calitatii.

In 2008 si 2009, „Egeria” a castigat 7 contracte prin licitatie, in valoare totala de 470.000 de euro, dintre care unul cu Primaria Braila, respectiv lucrari de reabilitare a unor cladiri publice sau servicii de proiectare tehnica pentru reabilitarea termica a unor blocuri. Restul contractelor au fost semnate cu primariile Ianca, Zavoaia, Tichilesti, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon”, Scoala Generala Tufesti si Scoala Generala Unirea.

Intre 2009 si 2011, firma pe care a condus-o Silviu Mangiurea a obtinut prin cumparare directa 28 de contracte cu institutii publice, dintre care 25 cu Spitalul de Pneumoftiziologie, in valoare totala de peste 175.000 de euro.

Trident S.R.L

La „Trident”, PSD-istul este inginer din 2008, fiind si in prezent angajat, cel putin asa reiese din CV-ul de pe site-ul CUP „Dunarea”.

Repcon S.R.L

Congrego S.R.L

Consurania S.R.L

Sursa foto: obiectivbr.ro

Comentarii