stiri Braila – debraila.ro

Cirligea (PNL): „Din pacate, Spitalul Judetean nu a fost si nu este spitalul brailenilor, ci spitalul Partidului Social Democrat. E un adevar care trebuie spus”

Florin Cirligea, candidat PNL la Senat, considera ca toate scandalurile care, in ultimii ani, au adus Spitalul Judetean pe primele pagini ale ziarelor sunt rezultatul faptului ca politicul „a intrat cu picioarele” in sistemul de sanatate. Liberalul a declarat pentru DEBRAILA ca, „din pacate, Spitalul Judetean nu a fost si nu este spitalul brailenilor, ci spitalul Partidului Social Democrat”.

„Au existat situatii care, in opinia mea, trebuiau sa ii faca pe sefii PSD de la Consiliul Judetean, fie ca se numeau Bunea Stancu, Mortu, Epureanu sau Chiriac, sa spuna stop si sa taie raul de la radacina. Situatii in care ce se intampla la spital ii umilea pe braileni si sfida bunul-simt. Dar e foarte greu sa faci asta, cand raul e generat de interese politice pe care trebuie sa le protejezi. Cum sa nu schimbi un manager sau chiar echipa manageriala sub care s-au intamplat vrute si nevrute, de la bani publici dusi pe apa Sambetei, mizerie in saloane, furturi de medicamente, acuzatii de spagi pentru angajare, retele mafiote care mancau banii bolnavilor de cancer si cate si mai cate? Cum sa gasesti mereu o explicatie la orice nenorocire care se intampla in spital? Gasesti sa spui orice cand ai un interes de acoperit. Din pacate, Spitalul Judetean nu a fost si nu este spitalul brailenilor, ci spitalul Partidului Social Democrat. E un adevar care trebuie spus si pe care, eu cred, ca il stiu mai toti cetatenii. Am vazut ca presedintele PSD Braila a recunoscut acum ceva timp ca unul dintre directori e membru PSD. Asta, ca sa avem si documentul, ca sa spun asa. Se stie ca politicul a intrat cu picioarele in sistemul de sanatate, asa cum s-a intamplat in mai multe domenii vitale”, a spus Cirligea.

Candidatul PNL a mai adaugat faptul ca isi doreste ca atunci cand mandatul actualului manager al Spitalului Judetean expira sa fie organizat un concurs „pe bune”: „Sper sa vina un director care sa arate ce inseamna cu adevarat managementul unei unitati spitalicesti, caci pana acum nu a existat asa ceva.”

Comentarii