stiri Braila – debraila.ro

CINE este SEFUL partidului lui Liviu DRAGNEA, la Braila: fiul ex-senatorului Ruse, condamnat de 2 ori in timpul mandatului

La sfarsitul anului trecut, dupa ce a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea, fostul sef al PSD, a anuntat infiintarea unui nou partid, precizand ca doar il va sustine, tinand cont ca ii este interzis prin hotarare judecatoreasca sa ocupe o functie intr-o formatiune politica.

Este vorba despre Alianta pentru Patrie, despre care Dragnea a vorbit de fiecare data atunci cand a aparut in spatiul public.

„Sustin cu tarie acest partid, pentru ca este un partid in care, din fericire sau din pacate… este singurul in care am incredere ca poate renaste Romania. (…) Il voi sustine cu toata priceperea mea si le voi pune la dispozitie atat un manifest politic, cat si o suma de directii de actiune pentru un viitor program de guvernare romanesc, national si romanesc”, a declarat Liviu Dragnea.

Recent, partidul aflat sub umbrela lui Dragnea si-a inceput activitatea politica si in judetul Braila, conducerea centrala numindu-l in functia de presedinte al organizatiei judetene pe Bogdan Ruse, fiul fostului senator Mihai Ruse (ALDE).

Cine este Bogdan Ruse?

In 2019, DEBRAILA.ro a scris despre faptul ca Bogdan Ruse a fost angajat pe postul de consilier in Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, condus pe atunci de Ilie Viorel, unul dintre colegii de partid al tatalui sau. Mai mult decat atat, ministrul era si senator, la fel ca Ruse.

Mihai Ruse, tatal actualului lider al filialei brailene a Aliantei pentru Patrie, a fost senator ALDE in mandatul 2016-2020, perioada in care a si fost condamnat definitiv de doua ori. Cu ani in urma, Ruse a fost si primar al comunei Maxineni.

Pe parcursul anului 2019, atunci cand ii reprezenta pe braileni in Parlament, ex-senatorul Ruse a primit doua condamnari la inchisoare cu suspendare: 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata si 1 an, 3 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Mai mult decat atat, la inceputul anului 2020, si sotia fostului senatorul ALDE a fost condamnata la pedepsele de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si 6 luni inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Fiind vorba de un concurs de infractiuni, Judecatoria Braila a aplicat pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare, la care a adaugat un spor de 1/3 din cealalta pedeapsa, respectiv 2 luni, in final stabilindu-se pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare.

Pentru ca nu a fost atacata cu apel, sentinta a ramas definitiva.

Condamnarile tatalui lui Bogdan Ruse

A inverzit fiola

Pe 29 octombrie 2016, in jurul orei 18:00, Ruse, care atunci era candidat la alegerile parlamentare, a fost tras pe dreapta de politisti in timp ce se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan. Atunci, Mihai Ruse a inverzit fiola, rezultand o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Oamenii legii i-au cerut ex-senatorului sa-si asigure masina si sa-i urmeze la postul de politie din Maxineni, urmand ca apoi sa ajunga la spital, pentru a i se preleva probe biologice. Cu un tupeu iesit din comun, Ruse a demarat in tromba si a intrat cu masina in curtea casei sale, fara a mai raspunde la solicitarile politistilor.

Dupa cateva ore, Mihai Ruse s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier si a cerut sa ii fie prelevate probe biologice. La ora 22:00, potrivit buletinului de analiza toxicologice, parlamentarul avea o alcoolemie de 0,30 grame la mie. Proba a doua, luata o ora mai tarziu, a aratat o alcoolemie de 0,20 grame la mie.

Primarul Ruse a luat in arenda un teren de la … Primarie

In martie 2009, Primaria Maxineni a preluat un teren agricol de 11,2 ha situat pe raza comunei, proprietatea unei firme din Galati, acordand la schimb un teren agricol in suprafata de 11,34 ha, de pe raza comunei Scortaru Nou. Dupa doar trei zile, terenul de 11,2 ha a ajuns la primarul Mihai Ruse. In mai 2009, terenul respectiv a fost dat in arenda, pe o perioada de 6 ani, de catre Primarie unei societati comerciale, prin semnatura lui Ruse, desi se afla in arenda chiar la actualul senator.

Dupa doi ani, in mai 2011, Primaria, tot prin semnatura lui Mihai Ruse, da in arenda unei alte firme un teren in suprafata de 16,2 ha, care cuprinde si terenul de 11,2 ha!

Mai mult decat atat, pe 18 mai 2012, cu o luna inainte de alegerile locale, primarul Mihai Ruse intocmeste la Primarie o adresa in care scrie negru pe alb ca nu a luat in arenda terenuri agricole de la Primarie, desi incheiase contractul de arenda din martie 2009.

Comentarii