stiri Braila – debraila.ro

Cine a castigat licitatia pentru asfaltarea strazilor din Braila | Cricons SRL, firma tatalui patronului Tancrad | Cricons, contracte cu CJ-ul lui Bunea Stancu

Licitatia pentru asfaltarea si plombarea strazilor din municipiu, blocata la sfarsitul anului trecut de contestatii, a ajuns la final. Dupa anuntarea castigatorului nu au mai existat contestatii, astfel incat lucrarile vor putea fi demarate imediat cum temperatura va ajunge la +5 grade Celsius. Contractul, in valoare de 2.396.000 lei, fara TVA, a fost deja semnat.

Firma care a oferit pretul cel mai scazut a fost SC CRICONS SRL, detinuta de Traian Stancic, tatal patronului TANCRAD SRL. Ambele societati comerciale au ajuns in atentia mass-media, iar TANCRAD si in atentia procurorilor anticoruptie, dupa ce au obtinut pe banda rulanta contracte pentru asfaltarea sau reparatia drumurilor din judet si municipiu, cu precadere in perioada in care Consiliul Judetean era condus de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu.

Consiliul Judetean Braila a derulat cu firma „Cricons”, in 2012 si 2013, opt contracte pentru plombarea unor drumuri judetene, valoarea totala ridicandu-se la 8 milioane lei, fara TVA.

„Licitatia a fost publica, toate datele fiind transparente, in SEAP. Am avut observatori de la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, toata procedura a fost avizata de ANAP, atat pe parcursul initierii, derularii, cat si pana la final. Am obtinut toate avizele necesare. Cel mai important criteriu la aceasta licitatie a fost cel datorat pretului scazut. Va amintiti ca, la un moment dat, am incercat sa impunem un criteriu legat de garantia lucrarilor, insa ANAP ne-a respins documentatia, solicitandu-ne in mod expres ca principalul criteriu al departajarii sa fie pretul cel mai scazut, lucru care s-a si intamplat. Au castigat cei care au venit cu un pret foarte mic, a declarat primarul Marian Dragomir.

Edilul a mai precizat ca lucrarile de calitate vor fi platite, iar lucrarile care nu se vor incadra in cerintele contractului nu vor fi decontate.

”Dupa ce a pus pe picioare Tancrad pe care l-a lasat copiilor, Traian Stancic a infiintat, in 2002, o noua companie de constructii, Cricons SRL, pe care a conectat-o, de asemenea, la banii publici. Om de casa al PSD, acum in varsta de 80 de ani, afaceristul galatean nu si-a pierdut abilitatile si stie ce butoane trebuie sa apese pentru a pune mana pe contracte publice”, scriu jurnalistii de la puterea.ro.

Comentarii