stiri Braila – debraila.ro

„CINCI PE UNUL!” | Elevi de la „Saligny” si „Economic” AU DAT BUZNA in Colegiul „Balcescu” pentru A-L PEDEPSI cu PUMNII pe un alt adolescent

O scena care, in ultimii ani, s-a tinut departe de liceele brailene s-a petrecut, marti dimineata, in curtea Colegiului National „Nicolae Balcescu”. Cinci indivizi, elevi la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” si Colegiul Economic „Ion Ghica” au dat buzna in unitatea invatamant de pe bulevardul Cuza pentru a il invata minte pe un adolescent care „i-a deranjat”.

In recreatia mare de la „Balcescu”, in jurul orei 11:00, cei cinci „curajosi”, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, au intrat in liceu, fentandu-l pe paznicul care supraveghea o alta cale de acces, reusind sa-l scoata in curte pe elevul de clasa a XI-a. De frica, adolescentul a ascultat ce i s-a transmis prin intermediul unui alt elev si a iesit din liceu.

„Au fost baieti, mare baieti! Nu avea tupeu nimeni sa intervina, intr-adevar. Aia erau trecuti prin din astea. El stia ca il vor bate, dar stia si ca nu avea scapare. Oricum, daca nu era atunci, aia il asteptau dupa ore. I-au promis-o, din cate am inteles, dupa un majorat la care s-au intalnit, undeva sambata. Totusi, cinci pe unul… Baiatul chiar era speriat!”, se arata intr-un mesaj al unui elev de la „Balcescu”, transmis prin intermediul paginii de Facebook DEBRAILA.ro.

Intr-un loc ferit de ochii cadrelor didactice, cei cinci baieti s-au napustit asupra celui pe care au vrut sa-l invete minte, lovindu-l cu pumnii in zona fetei. Conducerea liceului a anuntat Politia, care, in scurt timp, a reusit sa-i identifice pe agresori.

„Incidentul a avut loc pe fondul unui conflict anterior. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Laura Dan.

Elevul de la „Balcescu”, in varsta de 17 ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, unde a primit ingrijiri medicale. De cealalta parte, cei cinci batausi au fost audiati de oamenii legii, urmand sa fie sanctionati inclusiv la nivelul unitatilor de invatamant din care provin.

Comentarii