stiri Braila – debraila.ro

Chiru, consilier judetean PNL: „Brailenii sunt atat de saraci incat merg la WC o data la 36 sau la 48 de ore, pentru ca n-au nimic in stomac”

Un consilier judetean care ia cuvantul foarte rar in timpul dezbaterilor din legislativul judetului, liberalul Laurentiu Chiru, a venit cu o propunere legata de alocarea de fonduri din buget pentru intocmirea unei strategii de dezvoltare a judetului pe termen mediu si lung, cu ajutorul careia sa fie atrasi investitori strategici, argumentandu-si sugestia intr-un mod cel putin original, cu referire la nivelul de trai al brailenilor.

„Va spun o chestie si poate ma luati in nume de rau sau veti rad: nici nu au unde merge (n.r. brailenii) undeva seara, pentru ca n-au nimic la stomac. Deci, ei merg la 24, 48 de ore sau la 36 de ore, pentru ca cosul zilnic este egal cu zero”, le-a spus Chiru celorlalti consilieri judeteni.

Cu putin timp inainte de afirmatia despre tranzitul digestiv al cetatenilor, politicianul a mai afirmat ca „traim intr-o tara de rahat”, starnind indignare in randul alesilor prezenti la sedinta.

„Deci, nu e posibil ca un Consiliu Judetean sa aiba o suma exorbitanta pentru dezvoltare si sa-i tinem acolo ca o persoana fizica, sa dormim pe ei, pe cand toata populatia judetului este la limita saraciei. Deci tinem o sursa de bani pe care putem sa ii inmultim cu cel putin 90% pe absorbtia fondurilor europene pe dezvoltare, pe o zona metropolitana, periurbana, unde se pot atrage tot felul de investitori strategici. Aici nu este bunavointa, pentru ca daca luam semicircular de la Dunare pana la Vadeni, putem face asocieri cu Chiscani, Cazasu si Vadeni si ne putem dezvolta ca toate celalalte judete ale acestei tari de rahat in care traim. Acestea sunt realitatile si nu trebuie sa ne eschivam, pentru ca asa stim sa iesim public, sa facem tot felul de declaratii publice, sa dam bine ca facem nu stiu ce. In 18 luni, de cand suntem in acest Consiliu, nu este niciun proiect de mare anvergura, iar noi stam cu acei bani in buget! Aici este rea vointa din partea noastra, a tuturora, ca trebuie sa avem initiative, nu trebuie sa se supere nimeni, ca asta este realitatea in care traim. Am folosit un cuvant si asta este cuvantul real in care traim, este realitatea cruda si pura din acest judet”, a spus liberalul.

In replica, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, i-a amintit lui Chiru ca exista in vigoare o strategie de dezvoltare economica a judetului, valabila pana in 2020: „Eu v-as propune sa actualizam aceasta strategie. Exista aceasta strategie, facuta in anii trecuti, in care multi dintre dumneavoastra erati consilieri pe acolo, iar altii aveati chiar functii mai inalte. A existat un proiect Braila – Galati cu studii de fezabilitate platite cu foarte multi bani si as propune sa reluam acele proiecte, sa luam din ele ce este bun si sa vedem cum putem revitaliza zona. Nu sa dam alti bani, doar de dragul ca „Hai sa facem o alta strategie!”. Cam asta ar fi solutia, din punctul meu de vedere.”

Comentarii