stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful judetului, despre conflictul Iordache-Caranica: „Nu mai suntem in era santajului, cu „Stai sa vezi ce scot eu despre tine!”, cu inregistrari, cu amenintari”

Presedintele Consiliului judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a comentat conflictul fara precedent de la varful HC Dunarea, care ii are ca protagonisti pe presedintele clubului – consilierul municipal George Caranica (PSD) si vicepresedintele Stefan Catalin Iordache – consilier judetean (PND). Iordache a acuzat numeroase ilegalitati savarsite de Caranica, pe care l-a descris public prin cuvinte greu de reprodus, in timp ce seful clubului de handbal a declarat ca a fost amenintat inclusiv cu bataia de PND-istul care, pe deasupra, l-ar si santaja.

„Lucrurile au escaladat. As dori ca semnatarii acestui conflict, acestei discutii, sa se gandeasca in primul rand ca sunt braileni si fac rau si clubului, si judetului. (…) Daca unii dintre membrii conducerii clubului au dovezi care sa ateste niste lucruri care s-au intamplat acolo, rog sa o faca si public, n-am nicio problema, dar sa actioneze institutiile statului competente. Cred ca nu mai suntem in era santajului si a unor lucruri ca <<Stai sa vezi ce scot eu despre tine!>>, ci trebuie sa punem lucrurile pe masa si sa anuntam imediat institutiile abilitate, pentru a lamuri din start aceste lucruri”, a spus Chiriac.

Seful judetului a mai precizat faptul ca nu este de acord cu santajul, vorbind despre inregistrari aparute in presa. Cel mai probabil, Francisk Iulian Chiriac a facut referire la o serie de articole de presa, publicate de ziarul online detinut de Stefan Catalin Iordache, care contineau inclusiv inregistrari audio ale unor convorbiri telefonice purtate de Iordache si Caranica.

„Se pare ca unii dintre ei se santajeaza unii pe altii si ar trebui rezolvata problema cat mai repede si aceste documente, aceste dovezi, trebuie sa fie duse la institutiile statului abilitate. Am vazut in presa, cu inregistrari, cu nu stiu cine i-a spus, cu amenintari, cu <<Lasa, ca te fac eu pe tine!>>”, a concluzionat presedintele CJ.

Comentarii