stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful CJ: „Salariile de la Spitalul Judetean sunt mici. Mi-as dori salarii mai mari”

Salariile de la Spitalul Judetean sunt mici, raportate la cele din Uniunea Europeana, sustine presedintele Consiliului Judetean. Iulian Francisk Chiriac a declarat ca isi doreste salarii „mai mari” pentru cadrele medicale de la Judetean.

„Facand o comparatie cu Uniunea Europeana, salariile de la Spitalul Judetean sunt mici. Eu mi-as dori salarii mai mari si la medici, si la asistenti, pentru ca sunt oameni care au grija de sanatatea noastra, ne ingrijesc. Ar trebui o lege foarte clara cu privire la salarizarea din sistemul medical. Sa se stie foarte clar cat castiga un medic specialist sau un asistent generalist, apoi sa se vina cu orele de garda, cu criteriile de performanta. Eu cred ca este mai mult loc de crestere pentru medici si trebuie sa le multumim pentru ce au facut pentru noi”, a precizat seful CJ.

Cel mai mare salariu de la Spitalul Judetean, de 16.748 lei brut, il incaseaza medicul Daniela Mihalache, sefa Serviciului de Anatomie Patologica. O ingrijitoare de la Serviciul de Anatomie Patologica are un salariu brut de peste 4.000 de lei.

Comentarii