stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, despre Popa, șeful PNL Brăila: „A snopit în bătaie un om care critica un candidat PNL. A ajuns deputat la sacoșă”

Francisk Iulian Chiriac (foto stânga), președintele Consiliului Județean și președintele PSD, a lansat o serie de atacuri dure la adresa deputatului Alexandru Popa (foto dreapta), liderul liberalilor brăileni, pe care l-a numit „bătăușul de la Cireșu” și „deputat ajuns la sacoșă”, precizând că, „înainte de a ajunge în politică”, actualul parlamentar „a snopit în bătaie un om care critica un candidat PNL”.

Chiriac a făcut referire la un episod din timpul campaniei electorale din 2016, prezentat de ziarul Obiectiv (foto), atunci când un bărbat l-a acuzat public pe Popa, ajuns deputat în 2020, că l-ar fi bătut pentru că a îndrăznit să-l critice pe candidatul liberalilor la Primăria Făurei, unchiul celui care azi conduce PNL Brăila.

„Este un om ajuns politician la sacoșă, un deputat ajuns la sacoșă. (…) Noi știm foarte bine la ce se pricepe Popa. Se pricepe la dat cu parul că doar am văzut în ziare cum a bătut un om. (…) Popa a snopit în bătaie un om nu din cauză că a avut o șicană, ci doar dintr-un singur motiv: acel om critica un candidat PNL! Nu e un trecut foarte îndepărtat, cum ne spune Popa, că în adolescență s-a întâmplat. Cu patru ani de zile înainte de ajunge în politică s-a întâmplat. Pur și simplu l-a snopit în bătaie și nu o spun eu, ci s-a scris în ziare. Efectiv, motivul pentru care l-a snopit în bătaie pe acel om a fost această discuție, că un om critică un candidat PNL. Se poate verifica! Și cred că am spus tot”, a declarat președintele CJ.

Am ajuns la concluzia că orice se poate cumpăra, inclusiv caracterul unor oameni.

Mie asta mi-au arătat transferurile făcute de bătăușul ăsta de la Cireșu

Totodată, Francisk Iulian Chiriac a comentat și recentele „transferuri” politice făcute de Popa, care a adus în PNL mai mulți membri PSD, inclusiv pe primarii comunelor Viziru, Chiscani și Galbenu.

„Primarii de comune nu au oamenii în buzunar. Noi știm foarte bine la ce se pricepe Popa, se pricepe la dat cu parul. Eu consider că nu o să bage frica în tot județul. Nu are cum. Dacă unii primari au dovedit că sunt de vânzare, oamenii din comune nu cred că se vor vinde lui Popa și nici nu cred că îi vor ști de frică. (…) Am ajuns la concluzia că orice se poate cumpăra, inclusiv caracterul unor oameni. Mie asta mi-au arătat transferurile făcute de bătăușul ăsta de la Cireșu. Practic, după ce spunea că PSD-iștii sunt răi, nenorociți, comuniști, acum îi pune în prima linie la ședințele PNL. Eu stau și mă întreb: PNL-iștii vechi, care stau în spatele lor, oare ce o fi în sufletul lor? (…) Nu mă miră, dar recent, eu îmi aduc aminte că la București, când s-a votat alianța PSD-PNL pentru europarlamentare, dânsul a votat pentru listele comune. Când ajunge în Brăila, PSD-iștii sunt nenorociți, să scăpăm de ei, ciuma roșie, comuniștii. Hai, să fim serioși!”, a mai adăugat sursa citată.

Social-democratul din fruntea Consiliului Județean a subliniat și faptul că își dorește ca deputatul Alexandru Popa, președintele PNL, „să candideze la alegerile locale”, mai exact să intre în lupta pentru fotoliul de președinte al CJ.

„Îmi doresc să-și asume asta că doar este șeful PNL. Cum îmi asum eu candidatura la Consiliul Județean, același lucru cred că trebuie să facă și el. Mi-l doresc contracandidat pentru a clarifica toate aspectele acestea duplicitare, când se prezintă, în conferințe de presă, foarte frumos, foarte elegant, moșier, agricultor de succes, ajuns mare politician. Cu toții știm care sunt metodele lui, le cunoaștem”, a concluzionat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii