stiri Braila – debraila.ro

Chiar nu e bine, domnule primar!

ALIN CRISTEA

Dacă la nici doi ani de când ați fost înscăunat primar, cu peste 26.000 de voturi, se spune, și nu doar șușotit, că sunteți fățarnic și arogant, că aveți iscusința de a vă strecura abil printre realități care nu vă plac, de a arunca praf în ochi, chiar nu e bine, domnule primar!

Că suflați cu talent angajările făcute de investitorii străini – în goana după like-uri sau că-i muștruluiți pe brăilenii a căror păreri nu vă ung la suflet, nu-i primejdios, primejdios e că, de ceva timp, faceți pe gornistul lui Gropeneanu, pe slujbașul firmei care ba le are, ba nu le are cu asfaltarile. Tot periculos e și faptul că vă bâlbâiți când vine vorba de tupeul unora dintre cei cărora le sunteți șef, de ce, într-un cuvânt, ați moștentit.

De când afaceristul care a lăsat peștele din Blasova pentru gropi a câștigat contractul pentru reparații stradale, ați dat dovadă de o inconsecvență bizară. Ați fost când ocrotitor, când plin de reproșuri – de la o săptămână la alta. Om sucit, cum se zice în popor!

Ați început vorbindu-ne despre utilajele noi-nouțe ale lui Gropeneanu, cerând însă bunăvoință pentru angajații nepricepuți, ne-ați informat că nu plătiți lucrările făcute în bătaie de joc, ați dat firmei calificativul ”peste satisfăcător”, ca apoi să o lăudați pentru lucrările ”de o calitate mult mai bună, la un alt nivel”, într-un șir al reevaluărilor.

Știți ce chiar nu e bine în tragicomedia pe care o scrieți cu pixul lui Gropeneanu? Simplu! Că pixul este al fostului baron Gheorghe Bunea Stancu și n-aș vrea să facem pe inocenții sau, mai violent, proștii și să ne întrebăm ce treabă are firma pe care o tot reevaluați cu Stancu.

Dacă și pentru cinismul șefului CUP „Dunărea” v-ați fi găsit la fel de ușor cuvintele, ar fi fost bine. Dar, domnule primar, chiar nu e bine! Pentru „tevatura” lui Mangiurea și pentru toată epopeea facturilor „umflate” ați înghițit în sec, ați lungit-o, ați dat din colț în colț, fiind reazăm pentru un sistem care, până la urmă, a băgat mâna în buzunarul unui cetățean, indiferent de circumstanțe. Dacă găseați măcar unul dintre verbele sau substantivele lui Chiriac, președintele Consiliului Județean, reușeați să nu vă mai prezentați ca primarul celor care, cocoțați pe banii publici, fac și spun ce-i taie capul, ci și al celor alături de care, la spectacole, vă pozați.

Dar, domnule primar, poate vă plac cei care se ascund că potârnichile!

P.S.

„Este momentul în care voi fi pragmatic, voi vorbi puțin și voi face mai mult!”, rosteați în noaptea alegerilor locale din 2016.

Vă rog, începeți să vorbiți puțin!

Comentarii