stiri Braila – debraila.ro

Cazul tinerei moarte in spital: persoane care protestau au aruncat cu pietre intr-o ambulanta aflata in misiune, pe Buzaului | Ce spun Politia si SAJ

O ambulanta a fost atacata cu pietre pe Soseaua Buzaului, vineri seara, in timp ce se indrepta spre Spitalul 3. Incidentul s-a produs in jurul orei 21:00, pe tronsonul cuprins intre fosta fabrica de covoare si Centrul Militar Judetean.

Se pare ca pietrele au fost aruncate de catre persoane care au protestat in fata Spitalului Judetean, revoltati de cazul Anei Maria Paduraru, o mamica de doar 19 ani, care, la sfarsitul saptamanii trecute, a murit din cauza unui rest de placenta ramas in organism.

In autospeciala se aflau doi pacienti, preluati de la Corpul A al Spitalului Judetean.

„In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere. Au fost identificate 25 de persoane, urmand a fi audiate pentru a se stabili vinovatii de comiterea infractiunii”, potrivit Inspectoratului de Politie Judetean.

Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita.

„O ambulanta a fost atacata cu pietre de un grup de asa-zisi protestatari tineri. S-a spart geamul lateral al usii ambulantei, care era securizat. Trebuie inlocuit caci se va desprinde. Am dus bolnavii la locul lor, unde trebuiau dusi. Toata aceasta campanie impotriva Ambulantei este sterila, neavenita si neadevarata. S-a spus pe posturi TV ca ambulanta nu a dus bolnavul unde trebuie, fapt care nu este adevarat. Totdeauna, ducem bolnavul de la domiciliu la UPU, unde este investigat si trimis unde se considera ca e necesar. Nu ambulanta greseste, ii ducem cum se decide la Spitalul Judetean. Nu cred ca meritam asemenea atitudine, de a fi atacati… nu va spun despre injurii si alte agresiuni verbale. Se face o confuzie! Toti intelegem situatia grava si dureroasa, dar de aici pana la a distruge si a impiedica sa ajutam pe ceilalti e distanta mare. Nu meritam sa fim blamati intr-un eveniment in care nu suntem vinovati”, a declarat medicul Viorica Iuga, managerul Serviciului de Ambulanta Judetean.

Atat managerul SAJ, cat si soferul autospecialei au precizat faptul ca pacientii si asistenta medicala s-au speriat „foarte tare” in urma incidentului.

Comentarii