stiri Braila – debraila.ro

Cati bani da Guvernul, in 2019, pentru podul peste Dunare de la Braila: 77 de milioane de euro

Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Transporturilor ar urma sa primeasca 11,6 miliarde de lei – cu aproximativ 55% mai mult decat anul trecut, bani care sunt alocati catre autostrazi, poduri, retele de cale ferata, dar si pentru studii de fezabilitate pentru variante de ocolire si drumuri de mare viteza.

Cele mai mari sume vor fi alocate podului suspendat peste Dunare de la Braila si Magistralei 6, anunta Wall Street.

Bugetul a intrat deja in dezbaterea Parlamentului, votul urmand sa fie dat de plenul reunit la sfarsitul saptamanii. Parlamentarii au depus deja amendamente la proiectul schitat de Guvernul Viorica Dancila.

Podul suspendat peste Dunare are alocata suma de 362,84 milioane de lei, reprezentand cea mai mare suma de bani redirectionata catre un proiect de infrastructura. 

Totodata, pentru metroul pana la Aeroportul International „Henri Coanda” – Otopeni (Magistrala 6), Executivul a trecut suma de 290 de milioane de lei in proiectul de buget.

Reamintim faptul ca Ministerul Transporturilor a emis, la mijlocul lunii decembrie 2018, autorizatia de incepere a lucrarilor de construire pentru cele doua turnuri ale podului.

Comentarii