stiri Braila – debraila.ro

Catalin Stancu (USR-PLUS): „Pentru varstnici sunt necesare servicii medicale dedicate, prioritare, croite pe nevoile si posibilitatile lor”

„Grija pentru seniorii noștri va fi una dintre preocuparile Consiliului Județean condus de mine”, sustine Catalin Stancu, candidatul USR-PLUS pentru presedintia CJ.

Catalin Stancu:

„Între 2002 și 2011 județul Brăila a pierdut 68.000 locuitori, ajungând de la 373.174 locuitori la 304.925 locuitori, foarte aproape de niveul anului 1956… Această pierdere provine în special din exodul populației tinere, fapt care a dus la o permanentă îmbătrânire a populației județului nostru.

Vârstnicii sunt cei care se confruntă cu cele mai multe și mai mari probleme de sănătate. Pentru ei sunt necesare servicii medicale dedicate, prioritare, croite pe nevoile și posibilitățile lor.

Aceste servicii trebuie dublate de măsuri sociale specifice, precum, spre exemplu, un program de monitorizare și asistență pentru persoanele vulnerabile fără aparținători.

Avem mulți seniori care locuiesc singuri și care, din păcate, sunt cei mai supuși riscului de a păți ceva în interiorul locuinței și nimeni să nu afle despre asta. Un program social de monitorizare ar reduce considerabil acest risc, dacă seniorii în cauză ar fi zilnic vizitați și verificați sau dacă ar avea posibilitatea acționării rapide a unui ”buton de alertă” direct de pe telefon, în cadrul unei aplicații simple, menite să faciliteze sosirea mai rapidă a asistenței medicale.”

Comentarii