stiri Braila – debraila.ro

Caprariu, candidatul PNL-Braila Noua la Primarie, il CRITICA pe Cibu, singurul primar liberal al Brailei de dupa ’89: Nu s-a batut cu statul-paralel PSD! | „Si de asta suntem aici!”

Numele lui Constantin Sever Cibu, singurul primar liberal al Brailei post-decembriste, a fost adus in mijlocul luptei politice din campania electorala. Chiar Lucian Caprariu, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului, l-a criticat public pe Cibu, reprosandu-i faptul ca „nu a schimbat deep state-ul PSD”

Candidatul sustinut de liberali a vorbit despre conceptul „deep state” (n.r. stat profund), care, paradoxal, a devenit cunoscut in Romania sub denumirea de „stat paralel” si a fost pretextul folosit de Liviu Dragnea pentru a declansa, in principal, ofensiva impotriva Justitiei. In opinia lui Lucian Caprariu, primarul Cibu nu s-a luptat cu „statul profund” creat de PSD, un motiv din cauza caruia „suntem aici”.

„Lumea trebuie sa vina la vot! Dupa 30 de ani de PSD, vedem prea multa lume cu capul in jos, cu capul in jos. Lumea nu mai vine la vot! Vin clientii lor, cei pe care-i pacalesc cu o asfaltare si cu luminite de Craciun. Daca le avem, oamenii nu vor mai putea sa se uite la stele, iar stelele pentru noi sunt normalitatea intr-o societate civilizata. Ii chemam sa vina la vot! Daca lumea vine la vot, s-a terminat cu acestia care de 30 de ani conduc Braila. Sa fie clar… Si in perioada mandatului lui Cibu… Si, aici, am ce sa-i reprosez: nu a schimbat structura si «deep state»-ul PSD… si de-asta suntem aici! Da? Asa! Domnul Cibu a avut si are (sic!) proiecte ce au fost continuate, cum e Dorobantiul sau Piscul unde am fost noi acum, parca e o pedeapsa pentru oamenii aceia de acolo. Dar, din pacate, nu are unde sa duca «deep state»-ul asta. Trebuie sa schimbam aceasta stare dezolanta. Prea multa lume e dezolata. (…) Deci trebuie sa schimbam lucrurile astea, lumea nu mai trebuie sa … O conduc in dezolare, duc totul in derizoriu… Trebuie sa scoatem lumea la vot. Si avem aceste alternative… avem aceste partide: Braila Noua si PNL!”, a declarat Caprariu, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei conferinte de presa.

Caparariu, presedintele partidului local „Braila Noua”, este candidatul sustinut de PNL pentru Primaria Braila. In 2016, acesta a obtinut un mandat de consilier local municipal din postura de candidat independent, insa, dupa doi ani, a fondat „Braila Noua”.

Constantin Sever Cibu a fost primar al municipiului Braila in perioada 2004-2008, cand a semnat proiecte precum realizarea Statiei de Epurare si a canalului colector, reabilitarea strazii Grivita sau modernizarea bulevardului Dorobantilor. Fostul primar liberal a incetat din viata in urma cu 4 ani, la varsta de 73 de ani.

Foto L. Caprariu: MD Press

Comentarii