O societate comerciala cu pierderi continue si un singur angajat a castigat licitatia cu strigare pentru terenul de 4,5 ha pe care era amplasata fosta cazarma de la „Caporal Musat”. Un anume Tanase Costel este unicul actionar si administratorul Tagicost Trans, firma care, in ciuda faptului ca a inregistrat, de exemplu, o cifra de afaceri de 71.555 de lei in anul 2019, trebuie sa plateasca in 30 de zile aproximativ 500.000 de euro pentru a putea semna contractul cu Primaria.
Terenul scos la licitatie este lipit de cel pe care s-a construit controversatul proiect imobiliar „Caporal Musat” de pe Soseaua Buzaului, despre care s-a discutat ca ar fi fost pus in practica de personaje sus-puse, insa prin intermediul unor interpusi. Acolo, dupa ani de zile de la construirea si vanzarea caselor, proprietarii isi strigau nemultumirile cu privire la modul in care dezvoltatorul imobiliar nu si-ar fi respectat promisiunile: de la utilitati publice, la iluminatul stradal si asfaltarea strazilor!
Tagicost Trans a plusat la licitatie mai mult decat firme cu greutate, oferind putin peste 50 lei/metru patrat/an, in conditiile in care pretul de pornire a fost de 11,31 lei/mp/an. SRL-ul lui Tanase a obtinut astfel contractul care are foarte multe clauze dificile pentru o firma fara o activitate economica de anvergura.
Tagicost Trans, care are ca obiect principal de activitate transporturile rutiere de marfuri, trebuie sa achite Primariei drept garantie echivalentul pretului superficiei pentru un an de zile, adica 2.480.841,528 lei, pentru ca apoi sa fie semnat contractul. Daca nu se plateste suma, licitatia se anuleaza, iar firma pierde garantia de participare in valoare de 100.000 de lei, depusa de toate societatile comerciale participante la licitatie.
Exista posibilitatea ca Tagicost Trans sa fi ridicat foarte mult pretul pentru mp/an pentru a bloca licitatia, care se va relua daca nu vor fi respectate angajamentele contractuale financiare, fie, ca prin minune, firma care isi are sediul pe o straduta de la marginea cartierului Chercea va face rost de jumatate de milion de euro si de banii necesari unei astfel de investitii.
Potrivit contractului, firma castigatoare trebuie sa demoleze pe cheltuiala sa constructiile de pe terenul cu acces din Calea Calarasilor, in fapt niste ruine, in termen de 12 luni, dar sa si realizeze lucrarile de infrastructura rutiera si pietonala si retelele edilitare. Apoi, investitorul are la dispozitie inca 2 ani pentru a construi obiectivul economic, respectiv proiectul imobiliar, altfel contractul va fi reziliat.
Vom reveni cu detalii!