stiri Braila – debraila.ro

Canciu: „Eu voi fi primarul Brăilei!” | Candidatul PNL a spus că primarul Dragomir trebuie trimis acasă „pe 9 mai”, deși alegerile sunt pe 9 iunie

PNL va intra în cursa pentru fotoliul de primar al Brăilei cu inspectorul școlar general Cătălin Canciu (foto dreapta), „mâna dreaptă” a deputatului Alexandru Popa (foto stânga), liderul liberalilor. Popa este cel care a anunțat public candidatura lui Canciu, descriindu-l ca fiind „un om de cuvânt, un om care a realizat ceva în viața lui, nu a fost un politruc”.

Canciu, care conduce Inspectoratul Școlar Județean – post  primit de liberali în urma negocierilor din coaliția guvernamentală PSD-PNL, i-a mulțumit deputatului Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, „pentru onoarea de a mă propune și susține pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Brăila”

Primarul Canciu și „scânteia” Popa

În primul discurs de candidat, liberalul Cătălin Canciu l-a atacat în mod repetat pe actualul primar, social-democratul Marian Dragomir, precizând că Brăila este „un oraș blocat, un oraș care arată ca după un război”, având nevoie de „o strategie, de priorități realiste”.

Candidatul PNL a mai afirmat că va fi primarul Brăilei și că este „foarte important” ca brăilenii „să-l trimită acasă” pe primarul Dragomir, însă a greșit data alegerilor locale. A vorbit despre 9 mai drept ziua în care edilul să fie „trimis acasă”, deși scrutinul are loc pe 9 iunie.

„Este foarte important ca pe 9 mai să-l trimitem acasă pe Dragomir, împreună cu toți acoliții săi, cu cei care mănâncă din bugetul acestui oraș nemeritat. (…) Astăzi, eu sunt acea alternativă (n.r. la Dragomir) și eu voi fi primarul Brăilei”, a declarat Canciu, la sediul PNL. 

Intrarea în politica la vârf a inspectorului școlar general se datorează exclusiv lui Alexandru Popa, Cătălin Canciu devenind, în 2021, președinte al Organizației Municipale PNL cu susținerea deputatului, care, apoi, l-a propus în două funcții de secretar de stat, la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Muncii.

Profesor de geografie, Cătălin Canciu spunea, în iulie 2021, la alegerea deputatului Alexandru Popa în funcția de președinte al PNL Brăila, că parlamentarul este „o scânteie”, având „curajul, puterea, energia să construiască o echipă frumosă, de oameni curați la suflet, cu frică de Dumnezeu”.

E o emoție care… poate o simțiți în glasul meu. E o densitate atât de importantă de liberali încât mi-e greu să îmi maschez emoțiile. Această zi, o aștept de mult. De fapt, cred că fiecare dintre dumneavoastră, dacă vă gândeați acum un an în urmă la această zi, o considerați o utopie. Și iată că a venit. Pentru că a existat o scânteie. S-a produs o scânteie. Acea scânteie se numește Alexandru Popa, tânărul nostru deputat, mărturisea candidatul PNL la Primăria Brăila imediat după ce Popa a devenit șeful liberalilor.

Comentarii