stiri Braila – debraila.ro

Cadoul partidului: PNL-istul Laurentiu Chiru, NUMIT in conducerea Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos – indemnizatie de peste 8.800 de lei/luna

Laurentiu Marian Chiru, secretarul general adjunct al PNL Braila, a fost numit, la sfarsitul saptamanii trecute, in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome „Administratia Fluviala a Dunarii de Jos”, institutie cu sediul in Galati.

Decizia a fost luata de Dan Vilceanu, ministrul interimar al Transporturilor, care i-a inlocuit din conducerea institutiei pe toti membri USR. Aproape toti cei numiti, printre care se afla si politicianul brailean, sunt liberali. De exemplu, Angela Ivan a fost consilier municipal PNL in Galati, Ileana Sorocolet a candidat din partea PNL la alegerile locale – tot in Galati, iar Emanoil Porumb este membru in conducerea PNL Galati.

Potrivit site-ului AFDJ, remuneratia lunara pentru un membru in consiliul de administratie se ridica la aproximativ 8.850 de lei. 

In trecut, Laurentiu Marian Chiru a fost consilier local municipal si consilier judetean din partea PNL. Acesta este fratele lui Gheorghe Chiru, presedintele PNTCD Braila.

Administratia Fluviala a Dunarii de Jos si numirile de acolo au fost in centrul unui scandal public urias. In urma cu trei luni de zile, deputatul George Stanga, presedintele PNL Galati, a fost inregistrat de procurorii DNA chiar in biroul lui Catalin Drula, ministru al Transporturilor, in timp ce ii cerea USR-istului sa ii pastreze in functie pe seful liberal de la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos.

STENOGRAMELE DNA:

Stanga: Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajuta-ma cu asta 4 luni. Tine-mi-i patru luni si dupa aia iti promit ca nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri.
Drula: Te referi la APDM si la AFDJ?
Stanga: Da.
Drula: Pai…, ti-am spus ca solutia pentru mine este sa le prelungesc mandatele, dar nu e patru luni, este doua luni prelungirea…

Comentarii