stiri Braila – debraila.ro

Ca să știe brăilenii cine-i scuipă, pe banii lor

Alin CRISTEA

Doi judecători au hotărât că unui brailean i-a fost umflată ilegal factura la apă, printr-un calcul greșit legat de taxa pe apă de ploaie, iar Mangiurea (foto), directorul Companiei de Utilități Publice „Dunărea”, ne trage de urechi, de la înălțimea unui salariu de peste 2.000 de euro. „Știți pentru ce suma facem atâta tevatură? Pentru 518 lei!”, spune pesedistul.

Ne mai povestește și că „justiția merge cum merge în România”.

Aici nu-i vorba doar despre cum vede un sefuț, care, în trecut, și-a umplut buzunarele cu bani publici, faptul că un cetățean a fost jecmănit de instituția pe care o conduce, ci despre aroganța unui sistem al însetaților după avantaje și capete plecate, căruia primarul Marian Dragomir n-a avut tăria să-i taie rădăcinile.

S-au ținut cu dinții de scaune și ne-au umplut de flegme, pe noi, pulimea. Au fost ba abonați la bani publici, prin firme pe care le-au patronat sau unde erau angajați, ba stăpânii banilor publici.

Normal că-i tevatură când se fură câteva sute de lei unuia din pulime, normal că justiția-i stupidă când le dă peste bot. Cum normal e și ca cinci firme la care Mangiurea a fost angajat, cât era consilier municipal, să câștige peste 200 de contracte din bani publici, adică vreo 2 milioane de euro.

O „coincidență” care l-a încremenit la butoane.

Nesimțirea și disprețul lui Mangiurea vin pe scena lui Dragomir, care încasează, căci, să fim serioși, brailenii nu au pus ștampila pe balonatul de la CUP „Dunărea”, pe eternul Săndulescu de la „Braicar” sau pe dibacea doamnă Barbu de la SUPAGL. Încasează pentru că, în loc să le fie călău, a ales să le fie zid.

Cum am mai zis, încrederea celor care au venit la vot în urmă cu doi ani şi dezamăgirea celor care au ocolit urnele vor fi un bumerang pentru primar. El va fi ţintă atunci când cei că Mangiurea îşi vor împrăştia tupeul.

Nimeni altcineva!

Comentarii