stiri Braila – debraila.ro

Bunea Stancu, din nou, in PRIM-PLAN | Fostul baron, cot la cot cu Rotaru, seful PSD Braila, la vizita ministrului Agriculturii | „Un om pe care il apreciez mult”, a spus Daea despre Stancu

Dupa mai bine de patru ani si jumatate de la momentul in care a fost saltat si retinut de procurorii anticoruptie, Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, a aparut, miercuri, din nou in fata jurnalistilor, insa nu pe treptele instantelor, cum s-a mai intamplat de atunci, ci intr-un cadru oficial. 

Avandu-l in dreapta pe fostul baron si in stanga pe senatorul Ion Rotaru – presedintele Organizatiei Judetene PSD, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a verificat stadiul reabilitarii infrastructurii sistemului de irigatii din amenajarea Terasei Brailei, care deserveste peste 125.000 de ha. Mai exact, Daea a vizitat santierul unde lucrarile sunt executate de Concivia, firma la care Gheorghe Bunea Stancu este actionar.

Purtand vesta reflectorizanta si fes, fostul presedinte al CJ, care chiar coordoneaza santierul, l-a insotit pe ministru, cot la cot cu Rotaru, in timp ce muncitorii cimentau un canal de irigatii. Petre Daea nu a ratat ocazia de a-l lauda pe cel care i-a fost coleg de partid si a condus judetul timp de 10 ani.

„Am vazut aici un om (n.r. Gheorghe Bunea Stancu) pe care l-am cunoscut demult, un om foarte harnic, un om care stie sa ia si lopata in mana si fesul pe cap, ca sa intre in santierul de lucru, in asa fel incat sa reconstruim ceea ce tara a avut si tot ce s-a distrus de-a lungul vremii. Am incredere ca va fi o lucrare de calitate, pentru ca este facuta de un om pe care il apreciez mult”, a declarat ministrul Agriculturii.

La inceputul lunii martie, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani de inchisoare pentru conflict de interese. Totodata, fostul sef al judetului asteapta sentinta intr-un alt dosar de coruptie.

In aprilie 2015, Stancu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul „Mita la PSD”, fiind eliberat conditionat in august 2016.

Comentarii