stiri Braila – debraila.ro

Brailenii s-ar putea pensiona CU 2 ANI MAI DEVREME | Proiect trecut de Senat: Pensionare anticipata, fara penalitati, din cauza noxelor produse de combinatul chimic

Persoanele care au locuit timp de 30 de ani in Braila vor avea dreptul sa se pensioneze cu doi ani mai devreme de varsta stabilita prin lege, fara sa li se aplice penalitati. Motivul: noxele produse de combinatul chimic de la marginea orasului. Prevederea se aplica si altor 23 de localitati, printre care Bacau, Suceava, Drobeta-Turnu-Severin sau Slatina.

Este vorba despre un proiect de lege adoptat marti, 3 octombrie, de Senat. Guvernul s-a opus deciziei.

Pentru a deveni lege, proiectul mai trebuie adoptat de Camera Deputatilor, care este for decizional, si promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Pe langa braileni, de facilitate vor beneficia si locuitorii din Anina, Armenis, Ciudanovita, Bacau, Dragotesti, Drobeta-Turnu-Severin, Jilt, Farcasesti, Matasari, Motru, Moldova Noua, Negomir, Onesti, Otelul Rosu, Plopsoru, Resita, Ramnicu Valcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Tarnaveni, Turnu Msgurele si Urdari.

De reducerea varstei de pensionare, pe aceeasi motivatie, beneficiaza pana acum doar persoanele care locuiesc in Baia Mare, Copsa Mica, Targu Mures, Zlatna si in localitatile miniere de pe Valea Jiului.

 

Comentarii