stiri Braila – debraila.ro

Braileanul din Guvernul Citu: fost senator, batut de Dragomir si Chiriac in alegeri si numit „tepar” de adversari, Boboc va fi secretar de stat in Ministerul Muncii

Un liberal brailean va face parte din Guvernul Florin Citu, in esalonul doi ce-i drept, intr-un fotoliu de secretar de stat. Catalin Boboc, actualul presedinte interimar al Organizatiei Judetene PNL, a fost validat, sambata, de conducerea centrala a partidului pentru functia de secretar de stat in Ministerul Muncii. 

In varsta de 44 de ani, Boboc a intrat in administratia locala in anul 2008, cand a fost ales consilier judetean. Pentru o perioada scurta de timp, intre iulie 2012 si decembrie 2012, liberalul a fost si vicepresedinte al Consiliului Judetean, institutie condusa atunci de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, functie la care a renuntat pentru a merge in Parlament.

Catalin Boboc a fost ales senator la alegerile generale din 2012, candidand din partea Uniunii Social-Liberale. Incepand cu februarie 2014, fostul parlamentar a detinut functia de presedinte al Comisiei Juridice din Senat.

In 2016, din pozitia de senator, Boboc se inscrie in lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Braila, fiind principalul contracandidat al social-democratului Marian Dragomir, insa a pierdut lamentabil. Candidatul PNL a reusit sa obtina un scor de 18,67%, in timp ce Dragomir a adunat 44,68% dintre voturi.

Dupa infrangerea usturatoare, Catalin Boboc a demisionat din functia de presedinte al Organizatiei Judetene PNL si a ramas senator pana la sfarsitul lui 2016.

Absenta din viata politica a durat ceva timp pentru viitorul secretar de stat, care a revenit pe cai mari la sfarsitul anului 2019, cand a fost numit prefect al judetului, in timpul Guvernului Orban. Catalin Boboc a fost angajat pe postul de consilier parlamentar in 11 decembrie, fapt care i-a permis sa devina functionar public parlamentar si sa indeplineasca toate conditiile pentru a deveni prefect, dupa doar doua zile de la angajare.

In timpul pandemiei, Boboc a fost acuzat de adversarii politici ca se foloseste de vizibilitatea functiei de prefect pentru a-si pregati candidatura la presedintia Consiliului Judetean, fapt care s-a si intamplat. Liberalul a renuntat la Prefectura si a intrat in cursa electorala, ca principal contracandidat al presedintelui CJ, social-democratul Francisk Iulian Chiriac. Atunci, Boboc a bifat a doua infrangere electorala, Chiriac obtinand 50,63% dintre sufragii si castigand un nou mandat, cu un scor mai mult decat dublu fata de cel al candidatului PNL, 23,94%.

Desi a pierdut in fata lui Francisk Iulian Chiriac, Catalin Boboc a reusit performanta de a obtine o functie politica, fiind numit presedinte interimar al PNL Braila, ca urmare a demisiei fostului lider Alexandru Danaila, care si-a asumat rezultatul slab din alegeri.

Una dintre controversele care l-au urmarit pe Boboc in timpul campaniilor electorale este legata de comentariile unor internauti de pe retelele de socializare, dar si ale adversarilor politici, in care era numit „tepar”, fiind acuzat ca nu isi plateste datoriile. In campania electorala de la localele din 2020, liberalul chiar a raspuns acuzatiilor, invitandu-i pe cei care il acuza la o intalnire publica, primarul Marian Dragomir ironizandu-l si anuntand ca ii pune la dispozitie scena de pe Faleza Dunarii.

Totodata, Ziarul Obiectiv a publicat o serie de anchete jurnalistice care il aveau in prim-plan pe Catalin Boboc, in care a prezentat modul in care „Ergorom Edilica”, firma liberalului, a castigat mai multe contracte cu Primaria comunei Viziru prin achizitie directa, printre care reparatia cladirii Primariei si constructia unui teren de sport.

„Un alt episod in care apare numele lui Catalin Boboc a fost cel cu firma de avocatura, unde unul dintre asociati ar fi chiar cumnatul fostului senator. Concret, Primaria Viziru avea de platit 200.000 lei casei de avocatură SPRL Calinescu & Asociatii pentru doua contracte de asistenta juridica semnate in aceeasi zi”, preciza Ziarul Obiectiv.

Comentarii