stiri Braila – debraila.ro

Braileanca Aurora Simionescu a fost numita profesor-asociat la Agentia Spatiala Japoneza | Prima femeie din afara Japoniei care a ocupat o astfel de pozitie

Braileanca Aurora Simionescu, in varsta de 33 de ani, a fost numita recent profesor-asociat la Agentia Spatiala Japoneza, unde lucreaza de mai bine de doi ani de zile. Astrofizicianul a devenit astfel prima femeie non-japoneza care a ocupat o astfel de functie, conform presei germane.

”Incerc sa imping limitele cunoasterii mele, cate putin in fiecare zi. Asta e provocarea mea’, a declarat Simionescu, citata de Neue Osnabrücker Zeitung.

In prezent, tanara este implicata intr-un poriect major, care priveste constructia unui vehicul spatial menit sa inlocuiasca satelitul japonez Hitomi, disparut in spatiu in 2016.

Aurora Simionescu este unul dintre cei 13 romani inclusi in topul celor 100 lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Sud, elaborat de mai multe companii, printre care Google si Financial Times.

Dupa terminarea liceului, braileanca a ales sa studieze astrofizica la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania. A urmat un doctorat in acelasi domeniu, tot in Germania, dupa care a castigat o bursa de trei ani la NASA. Rezultatele nu au intarziat sa apara – in 2008 a reusit sa descopere o bucatica de univers: un filament cosmic, primind in acelasi an titlul de Omul Anului in Romania.

Comentarii