stiri Braila – debraila.ro

Florin Zeca, eroul din Italia / Braileanul a salvat viata unui tanar ranit grav intr-un accident rutier

 

Pe 7 februarie, in jurul orei 21:00, un brailean care munceste in Italia de aproape zece ani pentru a-si intretine familia, aflata in tara, a salvat viata unui tanar ranit grav intr-un accident rutier produs intr-o localitate de langa orasul Padova.

Actualitatea.it – portalul romanilor din Italia – a prezentat povestea lui Florin Zeca, barbatul de 46 de ani spunand ca nu-si doreste o recompensa din partea familiei italianului, dar ca, totusi, spera ca-si va gasi un loc de munca, tinand cont ca de doua saptamani este somer.

Un fragment din articolul mentionat:

„Accidentul rutier, in care tanarul italian a fost la un pas de moarte, s-a produs in data de 7 februarie, in jurul orei 21.15, cand trei autoturisme s-au ciocnit violent intre ele in dreptul localitatii San Pietro in Gu din Padova.

In urma impactului, cea mai mica dintre masini, condusa de tanarul italian, a fost facuta zob.

Soferul, ramas incastrat in caroseria masinii, a fost salvat de catre Florin Zeca, care s-a chinuit mai bine de patru minute sa il faca sa respire din nou prin manevrele de resuscitare invatate in timpul unui curs de prim ajutor.

Si a reusit! „Cand a ajuns ambulanta, victima era deja constienta. Cred in Dumnezeu si ma bucur ca am putut sa fac o fapta buna”, a spus Florin.”

Comentarii