stiri Braila – debraila.ro

„Braila Noua”, partidul lui Caprariu, il sustine la europarlamentare pe unionistul George Simion, candidat independent

Partidul „Braila Noua”, formatiune politica fondata si condusa de consilierul local municipal Lucian Caprariu, va sustine in campania pentru alegerile europarlamentare un candidat independent, in persoana lui George Simion, de departe cel mai vocal activist civic roman care militeaza pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Simion si-a lansat candidatura, marti, si la Braila, in cadrul unui eveniment care face parte din turneul national de strangere a semnaturilor necesare pentru inscrierea in cursa electorala. Liderul unionistilor isi va incheia „caravana de semnaturi” in Bucuresti, pe 21 martie.

„O sa fiu toata viata mea un luptator pentru Unire, am fost vocea unionistilor in mediul public. Aceasta candidatura a noastra la Parlamentul European vine ca un urmator pas logic pe care trebuie sa-l facem, pentru ca n-am gasit oameni seriosi din partea clasei politice cu care sa lucram. Noi suntem unionisti, oameni care iubesc si care vor sa construiasca impreuna cu cei din jur, oameni cu credinta. Viitorul este a celor care indraznesc sa viseze, al nostru, al celor idealisti. (…) Unirea este idealul nostru si credinta ca prin Unire vom dezolta tara. Avem de infaptuit mai multe uniri si in Romania, iar una dintre acestea este cea dintre Galati si Braila. Chiar daca acest lucru nu este dorit de clasa politica din prezent, tematoare ca isi va pierde privilegiile, eu cred ca e singura cale de a reda stralucirea de odinioara acestei zone”, a declarat George Simion.

De cealalta parte, Lucian Caprariu, care si-a obtinut mandatul din mini-legislativul municipal candidand independent, a anuntat ca „Braila Noua” va strange 5.000 dintre cele 100.000 de semnaturi de care candidatul unionistilor are nevoie pentru a putea candida la alegerile din mai. In schimbul sustinerii primite de la Braila, Simion ar urma, daca va obtine un fotoliu in Parlamentul European, sa angajeze in cadrul biroului de la Bruxelles un brailean.

„Impreuna cu toti brailenii carora le pasa vom alege un consilier care va face parte din echipa europarlamentarului ales. Vom alege cate un specialist in fiecare an care va face si va lucra la arhitectura programelor de dezvoltare si de finantare europeana – cu pre-alocare regionala – pentru zona din care facem parte. Nu mai lasam lucrurile la intamplare, nu putem astepta si accepta strategii facute in alta parte. Va rezulta un corp de profesionisti pentru Braila si vom construi viitor”, precizeaza „Braila Noua”.

Comentarii