stiri Braila – debraila.ro

Braila: NICIUN PAT LIBER pentru pacientii COVID-19 la Terapie Intensiva! | Manager SJU: „Daca apar cazuri, transferam pacientii la alte spitale din tara!”

Niciun pat nu mai este liber la Terapie Intensiva pentru pacientii infectati cu noul coronavirus. Cele 10 locuri de la Sectia ATI pentru COVID-19 a Spitalului Judetean sunt ocupate, potrivit medicului Delia Rasnoveanu, managerul unitatii spitalicesti.

La acest moment, daca un pacient infectat are nevoie de intubatie si suport ventilator, transferul la un alt spital din tara este singura solutie.

„Cel mai tanar pacient de la ATI are 46 de ani, iar cel mai in varsta are 86 de ani. Cele 10 locuri disponibile pentru COVID sunt ocupate. Problema principala e ca avem doar 6 medici titulari pentru ATI si 5 medici pensionari. Acesti medici se ocupa de cele patru sectii ATI: non-COVID, COVID, Spitalul 3 si Maternitate”, ne-a declarat Rasnoveanu.

Conducerea spitalului a demarat deja procedurile pentru a mari cu inca doua locuri capacitatea ATI pentru COVID-19.

„In cateva zile vom ajunge la 12 locuri. Este capacitatea maxima pe care o putem avea, raportata la numarul de medici”, a mai adaugat sursa citata.

Pe 22 septembrie, DSP Braila a raportat 63 de cazuri noi si 3 persoane decedate.

Comentarii