stiri Braila – debraila.ro

Braila, CAPITALA antreprenoriatului romanesc | RIDICOL sau PE MERIT? | Primarul se lauda cu raiul investitorilor si spune ca cei orbiti de invidie il critica!

Un titlu onorific primit de Braila in cadrul Galei Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) a nascut dezbateri aprinse pe retelele de socializare. Primarul Marian Dragomir a fost cel care a anuntat, tot pe retele de socializare, ca Braila va fi „capitala antreprenoriatului romanesc” pe tot parcursul anului viitor, distinctie acordata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, organizatie condusa de Florin Jianu, fost ministru pentru mediu de afaceri in guvernul Ponta III.

Edilul s-a intors de la evenimentul organizat de asociatia a carui presedinte este Robert Negoita (PSD), primarul Sectorului 3, si cu premiul de excelenta in sustinerea antreprenoriatului. Trebuie amintit si faptul ca Asociatia Municipiilor din Romania are ca membrii toate cele 103 municipii, precum si cele 6 sectoare ale Bucurestiului.

„Aceste trofee dovedesc ca Primaria Braila este un partener corect pentru toti cei doresc sa isi dezvolte afacerea, investesc in Braila, modernizeaza spatii comerciale, construiesc, genereaza noi locuri de munca si vor sustine o competitie reala pe piata fortei de munca pentru a avea cei mai buni angajati”, a declarat Dragomir.

Potrivit Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, organizatia care, in parteneriat cu AMR, au desemnat Braila ca fiind „Capitala antreprenoriatului romanesc 2019”, opt municipii „s-au batut” pentru titlul inmanat, in cele din urma, primarului Marian Dragomir. Intr-un comunicat de presa, Consiliul National al IMM-urilor arata ca „Braila dispune de planul de actiune cel mai performant si orientat spre viitor”.

„Municipiul Braila s-a remarcat printr-un numar ridicat de initiative menite sa sprijine mediul de afaceri si calitatea parteneriatului public-privat. Impreuna cu ceilalti reprezentanti ai mediului de afaceri, vom sustine Braila printr-o serie de actiuni menite sa creasca si sa sustina potentialul antreprenorial al municipiului”, a mentionat Florin Jianu.

In timp ce primarul spune ca titlul onorific de „capitala a antreprenoriatului romanesc 2019”  va conta in atragerea de noi investitori, consilierul local municipal Lucian Caprariu (Partidul Braila Noua) a vorbit despre ridicolul situatiei, tinand cont atat de realitatea din Braila, cat si de faptul ca Asociatia Municipiilor din Romania are in frunte un primar PSD.

„Simionescu (n.r. Aurel Simionescu, fostul primar PSD al Brailei) a batut recorduri de inactivitate, incat pana si un melc, daca venea primar dupa el, parea titirez! Totusi, a lasat ceva si pentru mostenitor, ceva ce lui chiar nu i-a reusit! Nu a reusit sa fie ridicol si penibil! Reuseste asta din plin actualul primar, care se lauda cu un asa-zis titlu de Capitala a Antreprenoriatului pentru Braila, decernat de o asociatie infestata de pesedism. Astia puncteaza la diplome, pe cand altii puncteaza cu adevarat pe antreprenoriat. Antreprenorii Brailei sunt adevarati eroi intr-un mediu ostilizat chiar de administratie! Am observat cu totii cum, in ciuda crizei de acum 10 ani, chiar incepand de atunci, acestia schimba zi de fata orasului in bine!”, a precizat Caprariu.

Si multi alti internauti l-au taxat pe Dragomir. „Primarul cred ca e primar in alt oras!”, „Ce gluma buna…”, „Propun premiul <<Gluma anului>>”, „Pacaleste si el pe cine poate”, sunt cateva dintre comentariile negative de pe retelele de socializare.

In fata criticilor, primarul Dragomir a iesit la atac si i-a numit „carcotasi” pe cei care nu vad Braila ca fiind raiul antreprenorilor:  „Sunt orbiti de invidie si rautate!”.

Comentarii