stiri Braila – debraila.ro

BRĂILA ARE SUFLET | O familie cu doi copii a rămas fără un acoperiș deasupra capului înainte de Crăciun. Casa a fost mistuită de flăcări: „Nu avem unde locui!” | CUM puteți ajuta

AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU: O familie cu doi copii a rămas, cu mai puțin de două săptămâni înainte de Crăciun, fără un acoperiș deasupra capului! Un incendiu a mistuit acoperișul din lemn acoperit cu tablă, două camere de locuit și un hol. Nici bunurile din casă nu au scăpat din calea flăcărilor.

Este vorba despre doi părinți plecați la muncă în Germania, pentru a le asigura un trai mai bun celor mici, care se întorc în țară pentru a vedea ce vor face de acum încolo. Întreaga lor agoniseală a pierit în incendiu.

Cei doi frați, un băiețel de clasa I și o fetiță în clasa a VI-a, se aflau în grija bunicului. După ce casa le-a fost distrusă, aceștia au fost luați în grijă de o rudă, până la sosirea părinților.

„Eu și soțul am plecat de o lună de zile în Germania ca să muncim. Avem o vecină bătrână și sperăm să ne primească. Dacă nu, vom fi nevoiți să ne mutăm cu gazdă. Nu avem altă locuința”, ne-a mărturisit mama celor doi copii.

Solidaritatea trebuie manifestată atunci când cei de lângă noi au cea mai mare nevoie, fapt pentru care facem un apel la fiecare dintre voi pentru a ajuta această familie greu încercată, oferind sprijin și susținere în măsura posibilităților.

CONT BANCAR: RO81 RZBR 0000 0600 1220 4057

Raiffeisen BANK

Titular: Giorgica Mariana Băjănaru

INCENDIUL de pe strada Iasomiei

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea”, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit, marți, în jurul orei 11:00, pentru stingerea unui incendiu la o locuință de pe strada Iasomiei din cartierul Catanga.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului.

Pompierii au scos din casă două butelii de aragaz.

În cele din urmă, incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră.

ISU menționează faptul că, cel mai probabil, cauza care a dus la producerea incendiului a fost coșul de fum deterioriat la nivelul podului.

Comentarii