stiri Braila – debraila.ro

Braiconf, cel mai cunoscut brand brailean, a scos la vanzare „semimasti faciale din bumbac”: 20 lei/bucata!

In plina pandemie de COVID-19, Braiconf, cel mai cunoscut brand brailean si cel mai mare producator de camasi din Romania, a decis sa inceapa productia de „semimasti faciale din bumbac”. Produsele au fost deja puse in vanzare, putand fi comandate pe site-ul braiconf.ro

Pretul unei semimasti de culoare alba, care poate fi reutilizata, este de 20 lei. Totusi, exista si optiunea de a comanda un set de 10 de semimasti, pentru care trebuie sa achitati 150 lei.

Potrivit producatorului de textile, semimasca „nu este un dispozitiv medical si nu inlocuieste o masca medicala cu filtre speciale integrate”.

Desi mentioneaza faptul ca produsul „nu asigura protectie impotriva riscurilor majore si nu constituie o bariera impotriva bacteriilor si a virusilor”, Braiconf afirma ca, totusi, „poate contribui la diminuarea riscurilor, in lipsa mastilor chirurgicale medicale de unica folosinta”.

Recent, Gigi Becali a declarat ca a cerut Braiconf sa opreasca productia de camasi, pentru a putea lucra „non-stop” masti si halate, pe care omul de afaceri sa le achizitioneze si sa le doneze spitalelor. 

„Cei de acolo (n.r. Braiconf) au intrerupt productia de camasi. Spuneau ca nu au materiale de masti. Cum sa nu fie? Nu avem niste petice? Niste materiale? Sa se faca in fiecare zi cate 5.000 de masti si halate, ca sa dau la spitale. Le platesc eu. Vreau sa mentionez ca cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos… doar 10% cat costa mana de lucru si salariile muncitorilor”, a spus Becali.

Semimasca este supusa in prealabil unui tratament de dezinfectare cu abur, la minim 130 grade Celsius.

„Pentru inlaturarea oricaror riscuri, recomandam, inainte de ulilizare, spalarea la 60 grade Celsius si calcare cu abur”, se mai arata pe site-ul Braiconf.

Comentarii