stiri Braila – debraila.ro

Brad pentru îngeri de la îngeri – la Școala Gimnazială “Mihu Dragomir”

Sub bradul de Crăciun încununat cu iubire, au poposit pentru scurt timp cadourile ce au împlinit visele copiilor. Comisia de Strategie Națională de Acțiune Comunitară SNAC a Școlii Gimnaziale „Mihu Dragomir” din Brăila a organizat demersul acțiunii „Brad pentru îngeri” în cadrul proiectului  caritabil „Implică-te, fii generos!”, an școlar 2022-2023, cu sprijinul și îndrumarea doamnei director, prof. Șuchea Gina.

​Îngerașii confecționați cu migală de doamna profesor învățător primar Tulumis Violeta au purtat în brațele lor dorințele copiilor așternute în scrisori timide, cu licăr de speranță. Au fost primite 85 de scrisori, aparținând copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse din Parohia „Sfântul Nicolae” din Valea Cânepii, Școala Gimnazială Romanu Brăila, Grădinița cu Program Prelungit nr 56 și Școala Gimnazială „Mihu Dragomir”. Membrii comisiei SNAC, prof. învățământ primar Tulumis Violeta, prof. Lajos Laura, prof. Bazon Diana și prof. Turcu Mihaela au securizat scrisorile prin codare, respectând GDPR-Protecția datelor cu caracter personal. 

​Ulterior identificării grupului țintă, s-a constituit grupul de profesori voluntari care a centralizat numărul de elevi/ părinți/ persoane fizice/ firme care au avut plăcerea de a se implica în derularea acțiunii „Brad pentru îngeri”, în luna decembrie a anului în curs. Numărul voluntarilor identificați a fost impresionant, respectiv 224. 

​Voluntarii au fost introduși într-o atmosferă de sărbătoare în sala de sport a școlii unde un brad falnic purta scrisorile cu dorințe ale copiilor. După extragerea îngerașilor, voluntarii au contribuit material și cu emoție la proiectarea momentului deschiderii darurilor. Astfel, s-a creat o legătură nevăzută dar trainică a părinților ce au devenit protectori materiali ai altor copii. Cu aceeași emoție pe care au simțit-o la extragerea îngerașilor, părinții au lăsat darurile ce au ajuns în brațele celor mici, având alături proprii copii, puterea exemplului fiind grăitoare.

​Modele de OAMENI pentru proprii copii, cadre didactice și comunitate, acești părinți voluntari nu au adus doar zâmbete pe chipul celor mici, dar au și reînnoit speranța că bucuria Crăciunului va dăinui prin a dărui. Mulțumirile nostre se adresează tuturor celor implicați în acest demers prin care generozitatea a creat un colț de rai.

Comentarii