stiri Braila – debraila.ro

Botea (PND), despre care primarul Dragomir spune ca a avut oportunitati sa-l umileasca: „Eu nu doresc sa umilesc pe nimeni. Nu pot sa fac parte din masina de vot a PSD. Nu exclud o demisie din CLM”

Consilierul local municipal Bogdan Botea (PND), unul dintre cei mai vehementi critici ai primarului Marian Dragomir, a reactionat la declaratiile recente ale edilului, care a precizat ca a avut „nenumarate oportunitati” de a-l umili pe adversarul sau politic. Totodata, Dragomir a facut referire la Botea ca fiind „cel mai mare consilier care facea copy-paste”, aluzie la cel mai recent schimb de replici dintre cei doi.

PND-istul sustine ca nu poate face parte din „masina de vot a PSD”, aratand ca „atmosfera din ce in ce mai neplacuta din CLM” il face sa ia in calcul inclusiv demisia din legislativul municipiului.

„Curios este faptul ca eu nu doresc sa umilesc pe nimeni. Primarul nu este un adversar politic. Prin activitatea mea in CLM nu mi-am dorit decat sa traim intr-un oras mai bun, atata tot. Daca se doreste doar un vot in plus sunt destui in urma mea, pe lista, gata sa faca doar asta. Consiliul Local Municipal este un loc al dezbaterilor problemelor administrative, nu al aluziilor si atacurilor la persoana. Nu exclud o eventuala demisie daca lucurile continua asa”, a mentionat sursa citata pe o retea de socializare.

Totodata, Bogdan Botea a tinut sa adauge faptul ca nu poate sa voteze „ca un robot” proiectele de hotarare initiate de PSD.

„Daca noi, PND, am incheiat cu PSD un protocol de colaborare am facut-o ca sa putem face ceva pentru votantii nostrii, adica investitii care sa dezvolte orasul. Noi am votat tot ce era relevant in acesti doi ani si patru luni ca sa nu se creeze blocaje in administratie, dar nu pot sa votez ca un robot proiectele propuse de PSD. Daca PSD este deranjat de discutiile din CLM atunci nu mai discutam si plecam acasa, dar asta nu e democratie. Este adevarat ca si la Braila, ca in toata tara de altfel, de mai mult timp, se resimte mentalitatea partidului de a-si consolida puterea prin marketing politic permanent. Nicaieri nu scrie in protocol ca trebuie sa votam automat orice. Am votat impotriva anumitor rectificari bugetare pentru ca am considerat ca sunt anumite cheltuili inutile. Toate discutiile din CLM nu sunt actiuni politice impotriva primarului sau a actualei administratii  Nu putem face doar prezenta fizica in sedinte si sa luam act de deciziile PSD”, a concluzionat consilierul municipal PND.

Marul discordiei

In cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal, cu Bogdan Botea varf de lance, dar si cu critici venite din partea Floricai Lungu, intrata recent in mini-legislativul municipiului, PND a votat diferit fata de PSD la multe proiecte de hotarare, in unele cazuri facand front comun cu liberalii. De cealalta parte, primarul Marian Dragomir nu s-a ferit sa ii atace sau sa ii ironizeze pe PND-isti.

Botea a lansat numeroase atacuri la adresa municipalitatii, luand cuvantul la mai toate proiectele de hotarare importante ale sedintei si ajungand in cele din urma la o discutie aprinsa cu edilul.

Cand Bogdan Botea a acuzat faptul ca un document de ordin tehnic necesar unui proiect privind construirea unor parcari, pentru care s-a platit aproximativ 55.000 de euro unei firme, are „primele 120 de pagini” copiate din alte astfel de documente, primarul Marian Dragomir a scos din teaca sabia. L-a acuzat pe PND-ist ca este ultima persoana care poate vorbi despre „copy-paste”, in contextul in care a depus la Consiliul Local Municipal un proiect privind realizarea unor piste de biciclete copiat.

Comentarii