stiri Braila – debraila.ro

Botea (AUR), ATAC la Canciu (PNL) pe tema contractului câștigat de Concivia cu soțul PNL-istei Bolovan în comisia de licitație: „Ai în preajma ta un membru proeminent al PNL și tu să nu știi niște lucruri de genul acesta, mi se pare de-a dreptul hilar”

„Când ai în preajma ta un membru proeminent al PNL și tu să nu știi niște lucruri de genul acesta, mi se pare de-a dreptul hilar, ca să nu zic altceva”, a fost reacția consilierului județean Viorel Botea (AUR), fost inspector școlar general, cu privire la situația generată de criticile PNL-istului Cătălin Canciu, inspector școlar general și candidatul PNL la Primăria Brăila, legate de licitația pentru asfaltarea străzilor din municipiu câștigată de Concivia – firma controlată de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu.

Mai exact, PNL-istul a acuzat public „dijmuirea banului public” și „alimentarea” firmei lui Bunea Stancu, ridicând semne de întrebare cu privire la corectitudinea procedurii, deși, în mod paradoxal, din comisia de licitație care a atribuit contractul de 13 milioane de euro a făcut parte soțul adjunctei lui Canciu de la inspectoratul școlar, Cici Mihaela Bolovan (foto centru). Totodată, Bolovan este și șefa femeilor din PNL.

Mai mult decât atât, situația este și una cu iz penal întrucât soțul PNL-istei Bolovan, adjuncta lui Canciu, a fost, în trecut, angajat la firma controlată de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu. (DETALII AICI)

„A te lega de o persoană, în speță un fost președinte CJ, care, în momentul de față, nu este prezent din punct de vedere politic, nu este pe scena politică, nu arată decât un singur lucru: o bravadă inutilă prin care încerci să acoperi, de fapt, altceva. În opinia mea, nu pot să mă exprim cum aș numi situația asta. Această licitație a fost monitorizată deci, din punct de vedere legal, nu există probleme. Nu cred că noi suntem cei care, din punct de vedere politic, să spunem dacă ceva este legal sau ilegal. Există instituții care pot și trebuie să se ocupe de așa ceva”, a declarat Botea de la AUR.

Consilierul județean Viorel Botea (foto stânga), care, în trecut, a condus ISJ, susține că actualul șef al învățământului, PNL-istul Canciu (foto dreapta), are nevoie de „o reșapare” la „nivelul de gândire”, subliniind faptul că acesta „nu avea cum să nu știe” că soțul adjunctei sale a făcut parte din comisia din Primărie care a dat contractul firmei Concivia, firma la care a și fost angajat.

„Situația respectivă… Când ai în preajma ta un membru proeminent al PNL și tu să nu știi niște lucruri de genul acesta, mi se pare de-a dreptul hilar, ca să nu zic altceva. Domnul Canciu nu avea cum să nu știe! Dacă nu a știut înseamnă că nivelul dumnealui de gândire necesită o reșapare, ca să fiu elegant. Nu pot să înțeleg decât două lucruri: ori este legătură PSD cu PNL – mână în mână, ori modul de gândire are scăpări. Asta ca să fiu elegant și să nu fac o afirmație jignitoare”, a concluzionat sursa citată.

Comentarii