stiri Braila – debraila.ro

BOMBA pe scena politica braileana: Canciu revine la sefia Inspectoratului Scolar | Fusese demis de tabara pro-Citu pentru ca il sustinea pe Orban

Miscare surprinzatoare pe scena politica locala: Catalin Canciu, presedintele Organizatiei Municipale PNL, revine la sefia Inspectoratului Scolar Judetean.

Se pare ca liberalul si-a dat acordul cu privire la detasarea in interesul invatamantului, asa cum cere procedura, pe 17 august, numirea urmand sa intre in vigoare incepand cu data de 1 septembrie.

In urma cu doua luni de zile, in toiul razboiului Ludovic Orban-Florin Citu pentru sefia PNL, Canciu a fost demis de Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei.

Atunci, Canciu si deputatul Alexandru Popa, ambii sustinatori ai lui Orban, au spus ca a fost o decizie dictata de Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii si fost presedinte interimar al organizatiei, care se afla in echipa premierului Florin Citu.

„Colegii nostri PSD-isti din partid, temandu-se de increderea pe care o avem in randul colegilor si ca ii vom zdrobi la alegerile interne, au actionat la cacealma, chiar sub o forma siciliana.  Domnul Orban mi-a zis ca e incredibil! Eu nu cedez. Eu nu mor de functia asta”, declara Canciu la inceputul lunii iunie.

Intre timp, Canciu a castigat fotoliul de presedinte al Organizatiei Municipale, iar Popa a fost ales presedinte al Organizatiei Judetene. Boboc nu a mai candidat la alegerile interne, sustinandu-l pe Florin Citu doar pe retelele de socializare.

Totusi, PNL Braila si-a mentinut, cel putin pana in prezent, sustinerea pentru Ludovic Orban in batalia interna pentru sefia partidului.

Cert este ca decizia ministrului Educatiei ii incheie mandatul lui Catalin Stanica – un apropiat al lui Catalin Boboc si fost membru PMP, la sefia ISJ si il readuce la butoanele invatamantului pe Catalin Canciu.

Comentarii