stiri Braila – debraila.ro

Boboc s-a dat dupa Cires (u): INTELEGERE cu Popa pentru alegerile din PNL Braila | Cum s-au impartit locurile de la Org. Municipala intre taberele pro-Orban si pro-Citu | Boboc, langa Popa, dupa ce s-au razboit public: „Hai sa trecem cu totii peste lucrurile care ne despart si sa incercam sa construim ceva!”

Dupa un razboi dur intre liberalii braileni, care s-a lasat cu momente mai mult decat tensionate, precum demiterea inspectorului scolar general Catalin Canciu – un sustinator al lui Ludovic Orban si propunerea de excludere a lui Vasile Varga – un sustinator al lui Florin Citu, se pare ca apele s-au linistit. Cel putin pana la alegerile pentru fotoliul de presedinte al Organizatiei Judetene, disputat de taberele pro-Orban si pro-Citu.

Concluzie vine dupa ce filiala municipala si-a ales noua conducere, respectiv presedintele si Biroul Politic Local. Catalin Canciu, mana dreapta a deputatului Alexandru Popa – liderul taberei pro-Orban, a castigat detasat, cu 256 de voturi, in timp ce consilierul judetean Marian Capatana a adunat doar 16 voturi. Cel de-al treilea candidat inscris in cursa interna, respectiv Cristian Pricop, care era sustinut de tabara pro-Citu, s-a retras in urma cu doar cateva zile, fara nicio explicatie.

Mai mult decat atat, Catalin Boboc, presedintele interimar al PNL Braila si liderul taberei pro-Citu, si-a schimbat total discursul public, tinand cont de schimbul dur de replici pe care l-a avut, pana nu cu mult timp in urma, cu deputatul Popa. In sala in care s-a desfasurat sedinta pentru alegerile de la Organizatia Municipala, la doi pasi de Popa, Boboc a tinut un discurs in care a vorbit despre „niste pasiuni care nu ne-au facut deloc bine”.

Boboc a anuntat si faptul ca pe lista pentru Biroul Politic Local se afla cate un singur candidat pentru fiecare functie, fapt care arata clar ca cele doua tabere din filiala au ajuns la o intelegere, dupa retragerea lui Pricop din cursa. Astfel, tabara lui Popa a lasat locuri libere pentru oamenii lui Boboc, reusind sa intre in forul de conducere al Organizatiei Municipale, cu functia de vicepresedinte, liberali ca Alexandru Basno, Carmen Ionescu sau Dan Mosescu.

„Exista un singur candidat pentru fiecare functie. Stiu ca noi, de ani de zile – prea de multi ani, suntem obisnuiti cu competitii. Din pacate, de prea multe ori, competitiile interne in partidul nostru se duc la o limita pe care eu nu am vazut-o de multe ori in competitiile cu PSD. Noi punem mai multa pasiune in disputele interne decat atunci cand avem alegeri. Din 2014, din pacate, filiala noastra nu si-a mai gasit linistea, echilibrul. Nu am reusit sa mai fim o singura echipa cu adevarat. Am dezvoltat niste pasiuni care nu ne-au facut deloc bine. Can ajungeam la alegeri adevarate, noi eram obositi, patati de propriile noastre noroaie. Hai sa trecem cu totii peste lucrurile care ne despart si sa incercam sa construim ceva. Altfel, aceleasi dispute marunte se vor perpetua si nu vom mai avea resurse ca sa ne batem cu PSD. Haideti sa fim intelepti!”, le-a spus Catalin Boboc liberalilor aflat in sala unde s-a desfasurat evenimentul.

Trebuie precizat si faptul ca Boboc, care il sustine pe premierul Florin Citu in lupta pentru sefia PNL, a evitat sa anunte, cel putin pana la acest moment, daca il va contracandida pe Alexandru Popa, care merge pe mana lui Ludovic Orban, la alegerile pentru functia de presedinte al PNL Braila.

Cine face parte din nou conducere a PNL Braila – Organizatia Municipala?

Comentarii