stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), fostul contracandidat al lui Dragomir: „Da, cu siguranta locul cainilor nu este pe strada! Eutanasierea este o masura legala”

Prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, fostul senator Catalin Boboc, a postat pe o retea de socializare un mesaj prin care isi arata sustinerea fata de decizia primarului Marian Dragomir de a strange maidanezii de pe strazile Brailei si a ii eutanasia pe cei bolnavi si agresivi. Liberalul a propus un proiect de strangere a cainilor fara stapan de pe domeniul public in mai 2016, in campania electorala pentru alegerile locale, unde a fost principalul contracandidat al actualului edil.

„Zilele acestea observ ca subiectul a starnit o dezbatere publica spontana. Cum niciodata nu m-am dezis de propriile idei, nu am de gand sa o fac nici acum. Da, cu siguranta locul cainilor nu este pe strada! Cu asta cred ca suntem de acord cu totii. Daca plecam de la acest consens, sunt convins ca putem gasi solutii care sa impace, deopotriva, brailenii vulverabili in fata animalelor fara stapan si pe iubitorii acestora”, a scris Boboc.

PNL-istul a mai adaugat faptul ca primul pas, inainte de eutanasierea cainilor „bolnavi, agresivi si chiar mai mult”, ar fi strangerea maidanezilor si ingrijirea lor pentru o perioada, timp in care ONG-urile „vor avea astfel ocazia sa ii adopte sau sa-i ingrijeasca”.

„Dupa epuizarea acestor mijloace putem trece la eutanasierea celor bolnavi, agresivi si chiar mai mult, o masura legala de altfel. Eu cred ca daca urmam un astfel de traseu, nimeni nu va mai avea ce critica si eliminam din Braila aceasta problema reala! Si as mai completa ceva, autoritatile publice, primarul in cazul acesta, au rolul de a rezolva problemele chiar si atunci cand masurile pe care le iau sunt mai putin populare! Pentru ca facem politica pana cand suntem alesi apoi facem administratie, nu-i asa?”, a concluzionat Catalin Boboc.

Comentarii