stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL): “Daca nu exista USL, la Braila nu stateam vreodata alaturi de PSD. Si liberalii au avut si au oameni in administratie, dar n-au ajuns la DNA!”

debraila.ro a vorbit cu Marian Dragomir (PSD) si Catalin Boboc (PNL), cei doi parlamentari care-si doresc fotoliul de primar al Brailei. Discutii deschise, in care au fost atinse subiecte sensibile, pe care, de cele mai multe ori, Dragomir si Boboc le-au evitat.

Intrebari transante si raspunsuri…

Incepand de astazi, timp de doua zile, vom publica raspunsurile candidatilor si va vom lasa pe dumneavoastra sa stabiliti cat de sinceri au fost cei doi politicieni.

Alin Cristea: Principala piatra de moara a PNL, politic vorbind, este alianta cu social-democratii, faptul ca si liberalii au stat alaturi de Gheorghe Bunea Stancu, cel pe care azi il descriu in fel si chip, si implicit de PSD. Era cinstit atunci Bunea Stancu?

Catalin Boboc: Stiu si am inteles mereu nemultumirea, mai ales ca, in mare parte, vine dinspre oameni de Dreapta, carora poate nu le-am explicat indeajuns. Alaturi de PSD si Gheorghe Bunea Stancu am stat pentru ca a existat proiectul USL, un proiect national, mamut, menit sa-l opreasca pe Basescu, nu pentru ca nu am fi stiut cine sunt ei.

Cristea: Doar Basescu v-a unit?

Boboc: Da, atunci, in acele conditii, ne-am pus umar la umar cu toti, pentru ca nu cred ca e cineva care considera ca aveam de impartasit si principii cu PSD. Daca nu exista USL, la Braila nu stateam vreodata alaturi de PSD. Sa fie foarte clar! Nu am fost niciodata parte a sistemului care a inchis Braila, creat si intretinut de PSD, care ne-a dus pe primele pagini ale ziarelor. E un adevar!

Cristea: Dar si dupa retinerea lui Bunea Stancu, in toamna lui 2014, PNL si-a pastrat oamenii in functiile de conducere din administratie, alaturi de PSD, desi erau voci care vorbeau de demisii. Ma refer la viceprimar si vicepresedinte CJ…

Boboc: Sa fiu, din nou, foarte clar. Da, si liberalii au avut si au oameni in administratie, dar nu au ajuns la DNA. E o diferenta care sare in ochi oricarui om de buna credinta. S-a dus la DNA Bunea Stancu, apoi s-a dus si Simionescu, nu noi, liberalii. Daca am fi fost si noi parte a sistemului lor, nu dadeam si noi cu subsemnatul? Si ma intorc din nou la raspunsul de la prima intrebare. Cu PSD am impartit USL si atat, nu afaceri dubioase sau smecherii pe bani publici. Ei au acaparat totul. Un judet pe care l-au strans in mana si caruia nu vor sa ii mai da drumul. Ce sa facem? Sa plecam toti si sa ii lasam sa-si faca de cap? Nu cred ca au brailenii o vina atat de mare incat orasul si judetul sa ramana tot sub stapanirea PSD.

Comentarii