stiri Braila – debraila.ro

Boboc, la sfarsitul RAZBOIULUI cu Popa: „Politica e o curva, dar nu trebuie facuta de curve!” | Ultima zi la sefia PNL Braila pentru Boboc: „Canciu e marlan!” / „Daca imi vor retrage sprijinul politic, demisionez din functia de secretar de stat. Sa voteze si sa dea oameni afara, daca asa considera!”

Zi tensionata pentru PNL Braila: Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii si presedintele interimar al filialei, a sustinut o conferinta de presa, cu doar cateva ore inainte de sedinta in care deputatul Alexandru Popa va fi ales presedinte, fiind singurul candidat inscris in cursa pentru sefia partidului. La conferinta au participat si cativa oameni din echipa lui Popa, care au stat in spatele jurnalistilor si nu au parasit sala, in ciuda rugamintilor lui Boboc. 

Boboc a lansat o serie de atacuri dure la echipa parlamentarului, cea care va conduce partidul incepand de astazi, precizand ca „politica nu trebuie facuta de curve” si numindu-l „marlan” pe Catalin Canciu, presedintele Organizatiei Municipale PNL si „adjunctul” lui Popa. Totodata, liberalul a vorbit si despre intelegerea scrisa pe care, in urma cu aproximativ trei saptamani, a parafat-o cu Alexandru Popa, dar pe care deputatul nu o recunoaste.

„Am vazut la Alex o greseala. Cred ca s-a infierbantat prea tare si am vazut lucruri care nu se fac. Si am sa va spun ce cred eu ca nu se face! Cred ferm ca au greselile lor colegii mei – Vasile Varga, Vasile Cortez si Cristian Pricop – nu sunt aparatorul lor, dar ce nu inteleg e asa… Cand eram prefect, Alex Popa era mai toata ziua pe la noi si vorbea de cele mai multe ori cu Vasile Cortez. Ma gandesc ca Vasile Corttez – de asta vara si pana acum – nu a devenit PSD-ist peste noapte?! In ziua cand am facut votul pentru listele la parlamentare, in birou la Bucalau – la Ianca, a fost o intalnire in patru si si-au dat mana Alex Popa si Vasile Varga. Atunci, Varga nu era cel mai mare PSD-ist din Braila? (…) A avut loc o intelegere cu Alexandru Popa si am stabilit ca ingropam securea razboiului si mergem cu totii, ca sa facem liniste. Aud ca niste oameni pe care, chiar daca sunt tineri, ii credeam barbati, vin si spun ca e un fals. Nu e un fals – ca o am pe mesaje la Whatsupp de la Bucalau. El a facut poza si ne-a trimis-o tuturor. Dupa acea intelegere, am conversatiile cu fiul meu – asa ceva nu se face! Alex Popa l-a chemat pe fiul meu la partid si i-a propus sa fie presedinte la Organizatia de Tineret. La ora aia m-a intrebat copilul daca poate sa-l creada, dar i-am zis ca e mic si trebuie sa isi vada de treaba lui. Oare pentru un obiectiv care nu e mic – presedintele filialei – nu e prea mult? Sigur, politica e o curva, dar cred cu tarie ca nu trebuie facuta de curve. Si, da, in politica este nevoit sa faci compromisuri, dar nu le face pentru nimic si pentru mize mici. (…) Pe 17 iunie, la restaurantul Irish, ne-am intalnit in cinci: eu, Alexandru Popa, Alexandru Bucalau, Alexandru Basno si Eugen Chiru. Eu discutam de vreo doua zile cu Alex cum facem sa terminam cu circul asta.Daca nu se ajungea ca niste oameni sa nu isi mai recunoasca propria semnatura, niciodata nu faceam publice discutii dintr-un cadru privat. Cred ca in politica oamenii trebuie sa se tina de cuvant! Cand am discutat ceva, am scris si semnat, ma gandesc ca o faci asumat si o duci pana la capat. Nici nu ma intereseaza de ce nu s-a respectat intelegerea. (…) Cu niste oameni care azi spun ceva si semneaza cu manuta lor de barbati, iar maine nu mai recunosc… nu pot sa ma simt acolo…”, a declarat Boboc.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii a mai precizat faptul ca va renunta la fotoliul din Guvernul Citu daca noua conducere a filialei va vota retragerea sprijinului politic.

„Acea pozitie e o functie politica si daca nu mai ai sprijinul partidului, credeti-ma, n-am sa ma cramponez. Daca se voteaza in partid treaba asta, ce credeti ca se va intampla? Inainte ca premierul sa semneze ordinul prin care eu am fost numit secretar de stat, colegii mei de la Braila au votat ca propunerea sa fiu eu. Daca colegii vor vota altceva, acea decizie se va duce pana la capat. Imi dau demisia, normal! Da, demisionez daca se voteaza retragerea sprijinului politic. Sa voteze si sa dea oameni afara, daca asa considera”, a explicat sursa citata.

Catalin Boboc nu l-a iertat nici pe Catalin Canciu, presedintele Organizatiei Municipale si fost inspector scolar general, care a acuzat de mai multe ori ca a fost demis de la conducerea invatamantului in urma interventiilor lui Boboc.

„Domnul Canciu a fost pe la ALDE, a ajuns inspector scolar general, apoi avea meciuri cu PSD si a venit la noi, pentru ca avea nevoie de sprijin. I-am acordat acel sprijin! Eu, personal, am crezut ca putem sa-l sprijinim, ca poate construi ceva. Cred ca am gresit! Toti facem greseli, dar macar ai o decenta. Si colegul Danut Lungu ne da lectii, dar Danut Lungu a fost la APR, la PDL, la UNPR, la PDL din nou, iar la PNL. Accept orice, accept critici, dar macar cu o limita. Nu vorbi despre ce nu practici! (…) In mediul invatamantului, decizia de demitere a lui Canciu nu a fost foarte rau primita. Eu cred ca domnul Canciu ar trebui sa umble la cateva aspecte. In primul si in primul rand, nu trebuie sa mai fie marlan. Are un limbaj care nu e limbaj de doctor, profesor… Cand te gandesti la doctor, te astepti la un nivel! Nu am legatura cu demiterea lui, ci ministrul a facut asta. Eu cred ca decizia ministrului a fost una buna! Am avut o opinie, dar decizia nu mi-a apartinut”, a concluzionat Boboc.

Dupa un lung razboi intern si public, presarat cu declaratii acide, Catalin Boboc, un sustinator al premierului Florin Citu in batalia pentru conducerea PNL, nu a mai candidat pentru sefia filialei, ramanand in joc doar deputatul Alexandru Popa, un sustinator al lui Ludovic Orban.

Comentarii