stiri Braila – debraila.ro

Boboc, contracandidatul lui Popa la sefia PNL Braila | Ironii la adresa lui Popa: „L-am auzit pe Alex spunand de un suflu nou in partid. Da, si eu am incercat prin promovarea lui” | Despre PSD-istii din PNL: „Unul dintre oamenii care au fost prin PSD a fost la masa cu Popa, la conferinta de presa”

Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, faptul ca va candida pentru fotoliul de presedinte al Organizatiei Judetene PNL, pe care, in prezent, il detine, insa in calitate de interimar. Cu doar cateva zile inainte, si deputatul Alexandru Popa, aflat la primul mandat, si-a facut publica intentia de a candida pentru sefia filialei.

„Atunci cand se vor anunta aceste alegeri, voi anunta oficial faptul ca voi candida. In acest moment duc mandatul de interimar mai departe si incercam sa gestionam treburile curente pe care le avem. (…) Eu nu sunt asa de infierbantat! Eu presedinte am mai fost… stiu cum este. Lucrurile in partid, din punctul meu de vedere, se rezolva intr-o alta maniera, luand lucrurile pas cu pas, discutand cu oamenii, coaguland. Pentru mine mai important decat candidatura in sine este astazi altceva: in ultimii foarte multi ani s-au facut alegeri, toate bune si frumoase, dar n-au rezolvat problema. Noi, tot in 2-3 bisericute am ramas impartiti, tot ne-am pierdut vremea certandu-ne intre noi. Si atunci, pentru mine, mai important decat orice, pentru ca nu sunt la primele experiente politice, este sa vedem cum facem de data asta sa strangem oamenii ca sa fim cat mai multi la aceeasi masa si sa nu ramana urme dupa aceste alegeri. Eu sunt un pic mai rezervat. Intentia mea astazi este, da, sa candidez, dar nu este principalul meu obiectiv. Eu am candidat, mi-am asumat niste lucruri atunci cand multi nu voiau sa-si asume. Candidatura nu e tocmai motivatia pentru care ma trezesc in fiecare zi. (…) In principiu, voi candida! (…) L-am auzit pe Alex spunand de un suflu nou in partid. Da, si eu am incercat prin promovarea lui. Suflu nou nu inseamna suflu tanar!”, a declarat Boboc.

Liderul interimar al PNL a comentat si declaratia lui Alexandru Popa referitoare la „PSD-istii din PNL”, pe care deputatul isi propune sa ii marginalizeze daca va ajunge presedinte. Popa vorbise despre membri de partid „care au legaturi cu PSD”, fara a ii nominaliza.

Catalin Boboc a facut aluzie la consilierul local municipal Laurentiu Coman, fost membru ProRomania si PSD, care a participat la conferinta de presa a deputatului Popa.

„Alexandru va trebui sa ii numeasca pe PSD-istii din PNL. Nu vrea sa intru intr-o astfel de disputa. Si discutia asta tine mai degraba de interior – daca ai ceva de spui, vii si o spui inauntru. Daca exista astfel de oameni, bineinteles ca nu au ce cauta printre noi. Primul pas, ca sa nu mai ai astfel de oameni, vii si spui: X face anumite lucruri sau are o anumita orientare. E greu cand doar se lanseaza astfel de anateme, fara sa dai nume concret. Eu o pun pe lipsa de experienta a lui Alex – daca nu spui si concret niste nume, mai bine nu spui deloc, ca dai nastere la speculatii. Eu ca membru vechi PNL si ca om care am fost mereu in prima linie a luptei cu PSD – mai mult ca mine nu cred ca s-a certat si injurat mai mult cineva cu PSD – nu ma simt vizat. Daca vorbim de oameni care au fost la un moment dat prin PSD, unul dintre ei a fost la vechea conferinta de presa, la masa, dar astazi e membru PNL. Daca vorbim de PSD-isti asa la modul fin al cuvantului, nu vreau sa intru in aceasta disputa. Sunt convins ca Alex va spune cu nume si prenume despre cine vorbim. Nu poti fi si in caruta si in teleguta, ori esti cu PSD, ori esti cu PNL. (…) Orice poti sa spui despre Boboc, dar nu poti sa il faci vreodata PSD-ist sau sa spui ca nu s-a batut pe fata cu PSD. O consider chiar o jignire”, a mai precizat sursa citata.

VIDEO | Deputatul Popa vrea sa fie seful PNL Braila: „Vreau sa aduc un nou suflu! Trebuie sa scapam de PSD-istii din PNL”

Comentarii