„Daca voi fi ales presedinte al Consiliului Judetean Braila, una dintre prioritatile mele va fi infiintarea Parcului industrial «Braila Nord», un proiect care sa sprijine mediul de afaceri si sa creeze 3.000 de locuri de munca” – este ceea ce spune liberalul Catalin Boboc, care candideaza la alegerile locale din 27 septembrie pentru functia de presedinte al CJ din parte Aliantei PNL-Braila Noua.
Boboc se prezinta astfel: „Am 44 de ani, sunt de profesie jurist si am decis sa candidez la functia de presedinte al Consiliului Judetean pentru ca Braila merita mai mult, mult mai mult! si nu ultimele locuri din tara cand vorbim de calitatea vietii, saracie, investitii, salarii si, mai ales cand vorbim de tineri, un segment ignorat, ani la rand, de administratia PSD. si nu o spun eu. Potrivit statisticilor recente, Braila a ajuns municipiul cu cea mai imbatranita populatie din Romania, cu cea mai scazuta pondere a segmentului tanar (14-35 ani) si in care s-a inregistrat cea mai mare valoare a migratiei din tara. Tot in administratia PSD, Braila a ajuns pe penultimul loc din tara la absorbtia de fonduri europene in 2014-2020, cu doar 54 de proiecte aprobate, in timp ce Tulcea, de exemplu, a avut, atentie, de aproape 6 ori mai mult, 318 proiecte!
Impreuna, vreau sa schimbam aceste lucruri! si chiar daca va fi greu, sunt convins ca se poate! Se poate, dar cu investitii majore, atat din buget, cat mai ales din fonduri europene, iar daca voi fi ales presedinte al Consiliului Judetean Braila, una dintre prioritatile mele va fi infiintarea Parcului industrial «Braila Nord», un proiect care sa sprijine mediul de afaceri si sa creeze 3.000 de locuri de munca. Un proiect care sa faca din Braila un judet activ, Braila activa fiind unul dintre pilonii proiectului de relansare economica pe care l-am propus pentru Braila.
Tot pentru Braila activa trebuie sa dezvoltam judetul prin infiintarea Zonei metropolitane, astfel incat sa creasca si mobilitatea periurbana, sa coordonam mai bine proiectele si sa construim locuinte pentru tineri.
Totodata, consider ca este mai mult decat necesar sa infiintam Asociatia «Fabricat in Braila», astfel incat sa sprijinim si sa incurajam brailenii sa produca si sa vanda pe rafturile marilor centre comerciale, din tara si de ce nu, din strainatate. Un proiect cu dublu castig, atat pentru economia locala, incurajand astfel consumul si achizitionarea produselor fabricate in Braila si va fi, de asemenea un plus de imagine pentru Braila.
Binenteles, la capitolul imagine Braila are mult de recuperat, insa din fericire, judetul nostru a fost inzestrat cu bogatii, datorita asezarii geografice, dar care nu au fost exploatate deloc de actuala administratie. Vreau sa dezvoltam turismul, sa valorificam Dunarea, rezervele de apa termala din judet, lacurile sarate si sa facem din fostele conace ale Brailei o carte de vizita pentru turisti.
Un alt pilon pe care am construit proiectul de relansare economica este «Braila civilizata» si pentru ca acest pilon sa prinda forma trebuie sa incepem cu investitii masive in sanatate, in spitalele din Braila, unde sa vina medicii cu incredere, unde pacientii sa fie tratati asa cum merita si unde, obligatoriu, trebuie sa avem un spital «Mama si copilul». Tot pentru copii am gandit construirea unui campus comun pentru tinerii institutionalizati si batrani.
Dar pentru o Braila civilizata este important sa avem si in judet apa potabila, canalizare si gaze naturale pentru toti, trebuie sa avem un judet cu drumuri sigure, nu carpite si denivelate, un judet prieten cu mediul, dar si cu contribuabilii.
La fel de important este si proiectul privind infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara, pentru demararea procedurilor de constructie a Aeroportului «Dunarea de Jos», un proiect atat de vechi si pomenit in campaniile electorale, incat brailenii abia daca mai cred intr-o astfel de investitie, dar consider ca nimic nu este imposibil, nici macar construirea unui aeroport pentru Braila si Galati.
Totusi, pe langa infrastructura, cred ca avem nevoie si de o Braila a tinerilor, unde trebuie sa investim in cultura, in educatie, sport si in activitati de petrecere a timpului liber de ce nu, pe modelul «Cluj Never sleeps». Asadar, modele de buna practica avem! Trebuie doar sa incepem!”