stiri Braila – debraila.ro

BLOCAJE la podul peste Dunare | Prefectul Boboc i-a convocat pe cei implicati: „Trebuie sa fie si functional, nu doar spectaculos!”

O serie de probleme au aparut la podul suspendat peste Dunare, potrivit Institutiei Prefectului. In special, este vorba despre constructia drumului care va lega Soseaua de Centura de pod. 

Sursa citata a anuntat faptul ca, la solicitarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prefectul Catalin Boboc a luat decizia de „a se implica in deblocarea etapelor premergatoare inceperii lucrarilor la acest tronson de drum, unde au fost semnalate o serie de intarzieri”.

„Este vorba despre relocarile utilitatilor necesare realizarii acestui obiectiv (n.r. drumul), respectiv cea a conductelor de apa-canal ale Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”, un proiect in valoare de 1.801.497,93 lei fara TVA, unde se asteapta semnarea contractului de executie. De asemenea, au fost semnalate intarzieri si la capitolul relocarii retelelor electrice. In acest sens s-a avizat studiul de coexistenta cu SDEE Muntenia Nord, este on curs de avizare E-Distributie Dobrogea si urmeaza depunerea studiului de coexistenta la Transelectrica (pentru retele de 220kV si 400Kw), proiectantul intampinand dificultati in obținerea acordului de mediu, avand in vedere faptul ca aceste relocari se realizeaza in arii protejate. Tot pentru realizarea obiectivului Pod suspendat peste Dunare este necesara si relocarea retelelor de gaze. Astfel, urmare a anularii procedurii de achizitie de 3 ori din motive de neprezentare a ofertantilor, privind proiectarea si relocarea conductelor, CNAIR a demarat o procedura de achizitie prin negociere directa fara publicare, contractul fiind obtinut de Distrigaz. Pentru a incepe lucrarile la drumul de legatura dintre centura Brailei si pod, mai este nevoie, de asemenea, si de relocarea unor stalpi de iluminat de pe DN2B, aceasta sarcina revenind Primariei Municipiului Braila. O alta situatie care necesita o atentie deosebita este si cea legata de exproprieri intrucat, dupa finalizarea proiectului tehnic, au rezultat suprafete de exproprieri suplimentare. In acest scop a fost intocmit deja un proiect de Hotarare de Guvern. Urmare a acestei analize, prefectul judetului a programat saptamana aceasta mai multe intrevederi cu persoanele direct responsabile pentru deblocarea acestei situatii, astfel incat sa poata incepe lucrarile, cat de curand, si pe acest tronson de drum. Prima intalnire a fost pe 23 iunie, cu reprezentantii CUP „Dunarea” si CNAIR”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis de Institutia Prefectului.

De cealalta parte, prefectul Catalin Boboc a abordat acest subiect si intr-un text publicat pe o retea de socializare: „Podul trebuie sa fie conectat la infrastructura rutiera existenta, caci trebuie sa fie si functional, nu doar spectaculos.”

Comentarii