stiri Braila – debraila.ro

Bătălia PNL cu „tranvaiele” lui Dragomir | Un consilier municipal FACE PRAF limba română: „Numirile E o combinație… Pentru TRANVAIE (…)”

Criticând decizia primarului Marian Dragomir de a atribui tramvaielor cumpărate din bani europeni numele unor personalități de marcă ale Brăilei, un consilier local municipal PNL a făcut praf limba română pe rețelele de socializare. Acesta a scris de două ori cuvântul „tranvaie” și a făcut numeroase greșeli gramaticale flagrante.

Este vorba despre George Marius Sandu (foto) care, la alegerile locale din 9 iunie, se va regăsi pe lista PNL pentru Consiliul Local Municipal, chiar pe un loc eligibil.

De precizat este și faptul că liberalul nu se află pentru prima oară într-o astfel de situație: într-o ședință publică, în calitate de ales local, s-a exprimat cu mare dificultate, citind greoi și făcând dezacorduri. Acel moment a stârnit chiar hohote de râs în plenul Consiliului Local Municipal. (CLICK PENTRU VIDEO AICI)

„Numirile propuse de primar pentru tranvaie e o combinație…”

Revenind la subiectul tramvaielor care vor purta numele unor personalități precum Panait Istrati, Mihai Sebastian sau Fănuș Neagu, PNL-istul Sandu a scris, pe Facebook, că „numirile propuse de primar în numele cetățenilor pentru tranvaie, e o combinație periculoasă și poate aduce frustrare între cetățenii documentați/informați și nepăsarea acelor cetățenii care tolerează administrația Dragomir”.

Și nu e singurul dezacord între subiect și predicat făcut de consilierul local municipal în text. Mai mult decât atât, nu a vorbit doar o singură dată despre „tranvaie” pentru a fi vorba de o greșeală, ci de două ori.

„În numele acestora, Primarul Dragomir consideră că, denumirea acestor tranvaie date de el, poate păcăli, pe simpli cetățeni”, a mai argumentat Sandu, care a și pus virgule cam peste tot, mai ales acolo unde nu este necesar.

Cine este Sandu?

George Marius Sandu este consilier local municipal, aflându-se pe lista PNL Brăila la alegerile locale din 2020. 

A preluat mandatul în octombrie 2022, în locul unui alt liberal, Cătălin Canciu – inspector școlar general și candidat PNL la Primăria Brăila – care, la acel moment, fusese promovat ca secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Sandu este consultant vânzări la Electrica Furnizare și economist la firma administrată de soția sa, potrivit declarației de avere.

ATAC MIZERABIL la Nicu Alifantis. În lupta electorală, PNL Brăila îl terfelește pe marele artist prin intermediul unui site de campanie | REACȚIA primarului Dragomir: „Este atacat în acest mod oribil doar pentru că am anunțat că numele său va fi pe unul dintre tramvaie. Rușine PNL Brăila pentru că ați dus politica atât de jos!”

Comentarii