stiri Braila – debraila.ro

Batalia pentru PUTERE in PSD: Alegeri pentru fotoliul de sef al partidului care conduce Braila | Ce spun Rotaru si Chiriac

Comitetul Executiv National al PSD a stabilit, sambata, la Neptun, organizarea de alegeri pentru functia de presedinte in 11 organizatii judetene conduse de lideri interimari, printre acestea aflandu-se si organizatia Braila.

Potrivit presei centrale, Liviu Dragnea le-a cerut presedintilor interimari sa inceapa cat mai rapid pregatirile pe plan local pentru organizarea conferintelor judetene. Cel mai probabil, noii sefi de organizatii vor fi alesi pana la mijlocul lunii octombrie.

La Braila, filiala din care provine fostul premier Mihai Tudose, situatia nu este una simpla: actualul presedinte interimar, senatorul Ion Rotaru, se gandeste inca daca isi va depune candidatura, in timp ce Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, lasa sa se inteleaga ca se va inscrie in cursa doar daca nu o va face si Tudose. 

La sfarsitul anului trecut, Chiriac si Rotaru s-au contrat public pe tema alegerii presedintelui organizatiei, seful CJ vorbind despre „o schimbare de generatii”.

Tot atunci, Francisk Iulian Chiriac a descris o atmosfera de „amorteala” in organizatie, liderul interimar aratandu-se deranjat de remarca: „Eu cred ca am eu o problema cu oftalmologul si o sa aiba el o problema cu mine, dupa asta. Daca trebuie sa-mi schimb dioptriile… Dar daca vede mai bine CJ activitatea organizatiei, poate vedem si noi mai bine ce se intampla la CJ, intre timp.”

De cealalta parte, in randul social-democratilor, sunt voci care considera ca cel care ar trebui sa preia fraiele organizatiei judetene este chiar Mihai Tudose. Daca si-ar dori sa conduca PSD Braila, fostul prim-ministru ar obtine o victorie categorica.

„Eu nu am luat inca o decizie. O sa analizez si, bineinteles, o sa ma consult cu ai mei colegi. Va exista o discutie la sfarsitul acestei saptamani. De mai bine de doi ani conduc organizatia si stiu ce inseamna. Daca unii cred ca este o treaba usoara…”, ne-a declarat senatorul Rotaru.

Presedintele Consiliului Judetean si-a anuntat inca de anul trecut intentia de a deveni seful organizatiei judetene, lansand numeroase referiri la modul in care Rotaru a condus filiala.

„Organizatia trebuie impulsionata de la spate si trebuie facute, din punctul meu de vedere, schimbari si prin anumite locuri, pentru ca unii oameni s-au plafonat, sunt de foarte mult timp pe anumite functii”, sustinea Chiriac.

Contactat telefonic, presedintele CJ a precizat ca va candida „in functie de contracandidati”. Mai exact, din spusele lui Francisk Iulian Chiriac reiese ca singura varianta in care nu s-ar inscrie in cursa ar fi o candidatura a fostului premier Mihai Tudose, continuand sa aminteasca de necesitatea revigorarii organizatiei.

„Facem lucruri bune, dar trebuie sa comunicam mult mai bine, mai ales cu membrii si simpatizantii nostri. Vreau sa vorbesc si cu colegii din PSD, sa vad daca i-am dezamagit ca presedinte al Consiliului Judetean. Cred ca azi suntem tot in starea pe care am descris-o si acum un an”, a mai mentionat seful CJ.

La sfarsitul anului 2014, dupa ce procurorii DNA l-au scos din viata politico-administrativa pe fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, social-democratii l-au ales ca presedinte al organizatiei pe deputatul Mihai Tudose.

Dupa mai putin de un an, Tudose, pe atunci ministru al Economiei, a fost ales vicepresedinte la nivel central al PSD, presedinte interimar fiind numit fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu. Senatorul Ion Rotaru a preluat interimatul in februarie 2016, cand Simionescu a fost arestat preventiv intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie.

Comentarii