stiri Braila – debraila.ro

BATAIE intre doua asistente de la Spitalul Judetean | „Are probleme cu nu stiu ce substante mai puternice!”

Un incident violent care s-a petrecut la Spitalul Judetean, pe perioada starii de urgenta, a fost relatat de consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) in sedinta de joi a mini-legislativului judetean.

Potrivit lui Sirbu, in urma cu aproximativ o luna de zile, doua asistente de la Sectia Chirurgie 1 s-ar fi batut in spital.

„O asistenta bate o alta asistenta, iar victima este chemata de catre conducere si este amenintata sa-si retraga plangerea. Unde am ajuns? Ce se intampla in spitalul ala? Acolo chiar face fiecare ce vrea?”, a declarat liberalul.

Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean, a confirmat incidentul, insa nu ne-a putut oferi alte detalii, sustinand ca nu le cunoaste.

Cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplina, care insa nu s-a putut reuni din cauza pandemiei. Totusi, Rasnoveanu sustine ca activitatea comisiei ar urma sa fie reluata peste doua saptamani.

Tot in sedinta online a Consiliului Judetean, Marian Sirbu a vorbit si despre asistenta medicala care ar fi inceput conflictul fizic.

„Asistenta agresoare, din cate am inteles eu, a fost plimbata prin mai multe sectii si corpuri din spital pentru ca are niste probleme cu nu stiu ce substante mai puternice”, a mai adaugat sursa citata.

De cealalta parte, Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a cerut ca „vinovatii sa fie trasi la raspundere”.

„Cum sa sari la bataie? Eu stiu ca exista o comisie de disciplina care trebuie sa-si faca datoria, sa analizeze si sa vedem ce s-a intamplat acolo. (…) Eu va spun ca toate cadrele medicale ar trebui sa se gandeasca la actul medical, nu la chestii de sarit la bataie. O rugam pe doamna manager sa ne faca o informare cu concluziile Comisiei de Disciplina”, a concluzionat Chiriac.

Comentarii