stiri Braila – debraila.ro

Basno, candidat PNL la Senat: „Eu vreau sa fac politica bolnavului, fara discutii sterile si timpi morti in detrimentul pacientilor. O politica fara ciorne, una asumata, direct „pe curat”, cum ii spun fiului meu, cand face liniute si bastonase”

Comunicat de presa PNL Braila:

„Alexandru Basno este medic stomatolog, s-a nascut in Braila, are 33 de ani, sot si tatal a doi copii.

Este un liberal autentic inca de la varsta de 17 ani, cand a inceput sa cocheteze cu politica, careia i s-a dedicat mai mult dupa facultate, din 2015, cand a revenit acasa dupa absolvirea studiilor la Iasi, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”. Aici a fost mai mult decat student; a fost si asistent universitar pentru o buna perioada de timp, iar acum urmeaza sa-si sustina lucrarea de doctorat.

Poate ca nu s-ar fi intors acasa, daca nu ar fi primit o oferta de munca de nerefuzat.

„Am fost intr-o vacanta acasa, la Braila si Stefan Chiscop, prietenul meu, mi-a vorbit despre proiectul lui de a deschide o clinica de stomatologie si mi-a spus ca vrea sa lucram impreuna. Sincer, mi-a placut ideea si nu am stat pe ganduri. Unde este mai bine decat acasa? Acum colaborez cu Stefan si la noi, la clinica, totul se face profesionist, suntem o echipa de medici tineri, care stim ca totul trebuie facut impecabil. Nu regret o secunda ca am venit acasa, pentru ca aici am prietenii, aici lucrez si am familia aproape!”, a povestit Alexandru Basno.

Despre viata de familie, Alexandru marturiseste ca se simte implinit si recunoscator pentru efortul celor apropiati de a-l sustine in orice isi propune. Politica este una dintre ambitiile sale. Cu o doctrina liberala, ce vizeaza modernizarea statului si o dezvoltare permanenta, si-a depus candidatura la Senatul Romaniei din partea Partidului National Liberal, convins ca politica este acel instrument care poate ajunge acolo unde se opresc competentele unui medic.

„Increderea celor care ma sustin in acest demers ma onoreaza si ma obliga. Sunt reprezentantul unei generatii tinere, care se afla la maturitatea necesara si are datoria de a participa activ in incercarea de a depasi problemele complexe cu care tara noastra se confrunta. Eu vreau sa fac politica bolnavului, fara discutii sterile si timpi morti in detrimentul pacientilor. O politica fara ciorne, una asumata, direct «pe curat», cum ii spun fiului meu, cand face liniute si bastonase. Mi-am propus sa fiu o voce a celor care nu doresc doar o eticheta de «generatie de sacrificiu». Sanatatea, educatia si transparenta decizionala sunt subiecte mai importante ca niciodata, care ma preocupa in mod deosebit si care vor fi prioritare in mandatul meu de senator. Accesul la servicii de sanatate, educatia publica de calitate si responsabilizarea decidentilor politici reprezinta baza dezvoltarii oricarei societati”, a mai spus Alexandru Basno.

Candidatul PNL la Senatul Romaniei considera ca viitorul in politica ar trebui construit, in egala masura, cu implicarea seniorilor si tinerilor, astfel incat sa se puna accentul pe schimbul de generatii, sa se imbine experienta cu viziunea tinerilor.

”E timpul ca tinerii sa iasa in fata, cei care au ceva de zis si care au idei bune, care pot misca lucrurile. S-a dovedit ca sunt tineri care au miscat lucruri in politica, primari de varsta mea, tineri fara interese care pur si simplu au pus osul la treaba si au avut realizari exceptionale. La noi, la Braila, din punctul meu de vedere trebuie construit. si cum altfel, daca nu corect si transparent, asta este normalitatea din orasele dezvoltate. Trebuie sa fim mai aproape de oameni, trebuie construit mai serios, pas cu pas, ca intr-o profesie. Nu ai cum sa te dezvolti personal daca nu incepi de jos, sa poti discerne situatii, de ce te vrea lumea, de ce nu te voteaza, oare din cauza candidatilor, a politicii sau a mesajului, pe care, poate, nu-l inteleg“ , a conchis medicul stomatolog.

Comentarii